PATRIJARH IRINEJ: Bog nas sa kišom opominje zbog Gej parade

PATRIJARH IRINEJ: Bog nas sa kišom opominje zbog Gej parade

16 maja 2014

patrijarh-irinej 344U Sabornoj crkvi u Beogradu večeras je održan prvi moleban za prestanak kiše, kome su prisustvovati članovi Sabora, a patrijarh srpski Irinej pozvao je vernike da se pomole, uz napomenu da su kiše i poplave odnele ljudske žrtve, izazivajući mnogo nevolja.

“Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote“, rekao je patrijarh, pozivajući vernike da se pomole.

On je istakao da nas je snašla velika nevolja, „kojom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti božije ne možemo ništa učiniti“.

“Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti Božje ne može se ništa uraditi. Ovo nije kazna Božija već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja“, rekao je patrijarh.

On je dodao da se ovih dana u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, „kojim se ponose i ističu svoje dostojanstvo i demokratiju, a sve protiv Boga i zakona življenja“.

Patrijarh je naveo da su još uvek mnogi domovi i ljudski životi ugroženi i to širom Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine.

Sabor Srpske pravoslavne crkve apelovao je ranije danas na sve vernike i ljude dobre volje da pomognu i solidarišu se u teškoj nevolji koja je zadesila čitavu zemlju, rekao je episkop bački Irinej.

„Sabor je razgovarao o velikoj, vanrednoj i teškoj nevolji u kojoj se našla čitava zemlja, naš narod i svi koji žive u njoj zbog velikih poplava i elementarne nepogode koja nas je pogodila u majskom periodu kada je to sasvim neuobičajno“, rekao je vladika novinarima u Patrijaršiji

Prema njegovim rečima, Sabor je odlučio da uradi ono što može – da se molitveno obrate Bogu.

Episkop bački je rekao da nije dovoljna samo molitva, već da je važno da se pokaže solidarnost i saosećanje sa svima koji su ugroženi.

Redovno prolećno zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC počelo je u sredu služenjem liturgije u manastiru Studenica, dok je radni deo Sabora nastavljen u četvrtak u Beogradu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rudy Franklin says:

    Irenije, glupa glavo. Kakvog li tog Boga služiš, koji je lično storio pedere a sada kažnjava nedužne gradjane Srbije.

  2. Sinisa says:

    Ovaj covek je najblaze receno glup. Ne podrzavam gej paradu, ali zbog ovakvih izjava ljudi ne dozivljavaju crkvu ozbiljno.

  3. Micko says:

    pa ovaj covek je vrhunac gluposti. nisam za gej paradu, kulturan sam toliko da mogu da tolerisem razlicitosti, ali ovaj degenerik Irinej... mafija u mantijama, kakav bolid, ako posotji pakao ovajav ce da gori dugo i polako

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *