Патријарх Иринеј о Космету: Оно што се поклони заувек је изгубљено

Патријарх Иринеј о Космету: Оно што се поклони заувек је изгубљено

26 јула 2017

Патријарх српски Иринеј изјавио је вечерас поводом позива председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији да Косово не сме да се отуђи ни поклони.

„Апелујемо на наше дрзавнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење КиМ, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити“, рекао је Иринеј за РТС.

Танјуг

KOMENTARI4 коментара

  1. punca says:

    Zato ne smemo pokloniti Kosovo, hmhmhmhmhmhm... 100za jednog" - VI SVI ZAJEDNO sa vladom poklanjate - izdali ste Srbijo da se obogatite . FUJ !!! IZDALI STE JUGOSLAVIJO , a sada u 21. veku je SRBIJA/KOSOVO . FUJ !!! Patrijarh Irnej- Vaše mišljenje je toliko važno i vredno i drugačije. Zato je najbolje da ga pažljivo sačuvate i zadržite samo za sebe.

  2. punca says:

    Knez Lazar je u narodnoj pesmi izrekao kletvu o srpskim izdajicama pred polazak na Kosovo polje i boj sa Turcima   U kosovskom fenomenu, odnosno zavetu, vrh, sažetak i svetu poruku njegove celine, odnosno nauk, čini Lazareva kletva. Ona predstavlja s jedne strane krunu Kosovskog zaveta; a s druge, iz njega na tajnovit način kroz predanje prenosi osnovne elemente Srpskog nacionalnog programa. „Ko je Srbin i srpskoga roda, I od srpske krvi i kolena, A ne došo u boj na Kosovo, Ne imao od srca poroda, Ni muškoga ni devojačkoga, Od srca mu ništa ne rodilo, Rujno vino ni pšenica bjela, Rđom kapo dok mu je kolena.“ „KO JE SRBIN I SRPSKOGA RODA, I OD SRPSKE KRVI I KOLENA;“

  3. punca says:

    u 21. veku opet, SAD će u SRBIJI ratovati protiv RUSA! Kosovo je najbogatija zemlja zbog rudnih bogastva ...olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora puna zlata i bakra.... ! Bestijalna otimačina - KIM je projekat KLINTONA od spo91 do danas. ZAŠTO AMERIKA I ZAPAD želi da istera RUSE iz Srbije/ KIMa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u