Патријарх Иринеј о Космету: Оно што се поклони заувек је изгубљено

Patrijarh Irinej o Kosmetu: Ono što se pokloni zauvek je izgubljeno

26 jula 2017

Patrijarh srpski Irinej izjavio je večeras povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji da Kosovo ne sme da se otuđi ni pokloni.

„Apelujemo na naše drzavnike da ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje KiM, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smeju dozvoliti“, rekao je Irinej za RTS.

Tanjug

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Bla, bla, bla..

 2. punca says:

  Zato ne smemo pokloniti Kosovo, hmhmhmhmhmhm... 100za jednog" - VI SVI ZAJEDNO sa vladom poklanjate - izdali ste Srbijo da se obogatite . FUJ !!! IZDALI STE JUGOSLAVIJO , a sada u 21. veku je SRBIJA/KOSOVO . FUJ !!! Patrijarh Irnej- Vaše mišljenje je toliko važno i vredno i drugačije. Zato je najbolje da ga pažljivo sačuvate i zadržite samo za sebe.

 3. punca says:

  Knez Lazar je u narodnoj pesmi izrekao kletvu o srpskim izdajicama pred polazak na Kosovo polje i boj sa Turcima   U kosovskom fenomenu, odnosno zavetu, vrh, sažetak i svetu poruku njegove celine, odnosno nauk, čini Lazareva kletva. Ona predstavlja s jedne strane krunu Kosovskog zaveta; a s druge, iz njega na tajnovit način kroz predanje prenosi osnovne elemente Srpskog nacionalnog programa. „Ko je Srbin i srpskoga roda, I od srpske krvi i kolena, A ne došo u boj na Kosovo, Ne imao od srca poroda, Ni muškoga ni devojačkoga, Od srca mu ništa ne rodilo, Rujno vino ni pšenica bjela, Rđom kapo dok mu je kolena.“ „KO JE SRBIN I SRPSKOGA RODA, I OD SRPSKE KRVI I KOLENA;“

 4. punca says:

  u 21. veku opet, SAD će u SRBIJI ratovati protiv RUSA! Kosovo je najbogatija zemlja zbog rudnih bogastva ...olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora puna zlata i bakra.... ! Bestijalna otimačina - KIM je projekat KLINTONA od spo91 do danas. ZAŠTO AMERIKA I ZAPAD želi da istera RUSE iz Srbije/ KIMa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *