ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОТВРДИО СТАВ СПЦ О КОСОВУ!

PATRIJARH IRINEJ POTVRDIO STAV SPC O KOSOVU!

25 jula 2018

Srpski patrijarh Irinej rekao je da ostaje pri ranijoj izjavi da Srbi u Crnoj Gori imaju tretman kao u ustaškoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj, ali je dodao da je to što je rekao bilo malo strože nego što bi bilo normalno.„Vrlo rado ću demantovati to što sam rekao, bilo je to, istina, malo strože nego što bi bilo normalno, ali ću vrlo rado demantovati kada dobijem obećanje da oni neće više pretiti da će crkvi oduzeti imanja u Crnoj Gori, da će oduzeti crkve i manastire i kada prestanu da prete da će proterati sveštenike i monahe Srbe iz Crne Gore. Onda ću povući i demantovati, do tada, ostajem pri svojoj izjavi“, rekao je Irinej za Prvu tv komentarišući izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

On je u Nišu, pre nego što je potvrdio da zadržava stav koji je nedavno izneo, rekao i da su “novinari malo nezgodni i da kada on nešto kaže onda oni dopune da to izgleda onako kako on nije mislio“, preneo je B92.

Upitan za dijalog Beograda i Prištine, rekao je da “tu nema šta da kaže, za sada“.

“Najoptimalnije i jedino optimalno rešenje je da celo Kosovo ostane srpska zemlja. Svako drugo rešenje nije rešenje koje Srbija može da prihvati“, istakao je Irinej.

KOMENTARI5 komentara

 1. Portopranco says:

  Svi Srbi u celom svetu u potpunosti podržavaju Patrijarhov stav.

 2. goran says:

  Patrijarh je koliko juce podrzavao Vucica koji bi da pokloni Kosovo Siptarima. Sada je promenio malo melodiju. Tako da ga smatram sizofrenikom. Kada se opredeli za koga je, mocicemo da razgovaramo.

 3. Zaharije qSerak says:

  Onoga momenta kada SPC prizna Državu C.G. biće mnogo lakše.Slusati i eventualno odobravati priču,razmišljanja Amfilohija,a tražiti poštovanje nazad je nemoguce.Ja se nadam da gos.Patrijah kada traži ne misli recimo i na crkvicu podignutu na Rumiji uz pomoć vojske? Crkva je podignuta bez nekog razloga,osim da eventualno isprovocira narod i da za pravo vojsci da “smiri” situaciju.Postujte Državu C.G. i sve će biti puno bolje.Razmisljati u kontekstu šta će Crnoj Gori autokefalna crkva ne vodi dobrome.Srbija nikako da shvati i pomiri se da ovo nije vrijeme od 30 tak i vise godina unazad kada su uz pomoć vojske mogli puno zla da urade.Srbijo toga vise nema.Gotovo je ovo sa recimo Ugljaninom nije bezazleno to me Vrijeme naučilo.Srbijo,ako misliš da kontrolises situaciju,ne i to je istina.Srbija će imati svojih problema,sve se vraća ,pa i Srbiji

  • uaaaauuuuuu says:

   hahahahahahaaaaaaaaa... :O~ pamet us*ane kokoske,bwahahahaaaaaaaa...

  • goran says:

   Promasio si temu, za to se nekada u osnovnoj skoli dobijao kec.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *