ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Србији Косово није јарам, већ божји благослов

PATRIJARH IRINEJ: Srbiji Kosovo nije jaram, već božji blagoslov

28 aprila 2019

KOSOVO i Metohija nije jaram na vratu Srbije. Taj teret nije lako nositi, ali to nije okov ropstva niti pritiska, već blagodatni jaram Božjeg blagoslova. Ne može se zato južna pokrajina dati na poklon Albancima, jer niko ne poklanja svoju kuću. Odgovorna politika nijedne države ili naroda to ne može da prihvati. Svaka pretpostavka podele Kosova otpada, jer narod to ne prihvata. Čuo sam jasno ljude sa KiM koji kažu da ako se bilo koji deo Kosova odvoji od Srbije, oni tamo više nemaju šta da traže. Jedini njihov put, u tom slučaju, biće – novi egzodus.U predvečerje Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, ovo poručuje patrijarh srpski Irinej. Poglavar Srpske crkve nedavno je proveo pet dana u poseti manastirima i narodu na Kosovu i Metohiji, kome je uputio reči utehe i ohrabrenja.

Tamošnji Srbi, kako naglašava, imaju ulogu čuvara svete kosovskometohijske zemlje i svetinja koje vekovima bdiju nad našim narodom. Uoči praznika nad praznicima, dana kada hrišćani slave pobedu života nad smrću, srpski prvojerarh njima, ali i svim pravoslavnim vernicima, upućuje poruku mira i blagoslov za slogu i rad na korist srpskog naroda i države.

KOMENTARIJedan komentar

  1. samostalan says:

    Jadan ti je blagoslov, umesto da sedis u Peckoj patrijarsiji, ti, izdajnice, stolujes u centru Beograda. Kakav uspeh, zaista nevidjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *