Patrijarh Irinej: Vladika Atanasije kaže, pa se pokaje

Patrijarh Irinej: Vladika Atanasije kaže, pa se pokaje

15 jula 2013

patrijarhirinej01Vladika bački Irinej, komentarišući nedavno pisanje Danasa povodom optužbi episkopa Atanasija, saopštio je da „vladika Atanasije za izdaju optužuje samo državni vrh, dok „crkveni vrh“ – ma šta taj izraz značio – optužuje za kolaborantski odnos iliti za generalnu podršku državnom trijumviratu, uz apstrahovanje – po njemu, vladici Atanasiju – izdajničke uloge istoga“.

Vladika Irinej žestoko je u svom saopštenju osudio Danas, navodeći da je to „antisrpski, antipravoslavni i antiverski list“.

„Crkveni vrh nije, srećom, u prilici i mogućnosti da izda Kosovo, sve i kad bi hteo, a jemčim da neće, uprkos željama i projekcijama Danasovih autora“, napisao je episkop Irinej.

„Dragi Vladiko, ne mogu da shvatim da Ti, i one koje predstavljaš, u ime kojih govoriš – navodno u ime naše Crkve (kao da ste je monopolisali Vas nekolicina, pa makar to bio i Patrijarh Irinej i Sinod) – ne vidite na delu dobrovoljnu izdaju srpskog Kosova i Metohije od zvanične trojke na vlasti“, napisao je nedavno umirovljeni vladika Atanasije vladici Irineju, dodajući da vladika Irinej, i pored toga što je portparol i šef Informativne službe SPC, nije obavešten o pravom stanju ni na Kosovu, ni oko Kosova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *