PATRIJARH IRINEJ: Zemni ostaci Nekole Tesle treba da budu sahranjeni u Hramu Svetog Save

PATRIJARH IRINEJ: Zemni ostaci Nekole Tesle treba da budu sahranjeni u Hramu Svetog Save

13 januara 2014

Patrijarh-Irinej 02212Njegova svetost patrijarh srpski Irinej i predsednik privremenog organa Beograda Siniša Mali razgovarali su o mogućnosti izmeštanja zemnih ostataka Nikole Tesle iz muzeja posvećenog tom srpskom naučniku u Hram Svetog Save na Vračaru.

Patrijarh Irinej rekao je posle sastanka da se Crkva zalaže da Teslini zemni ostaci budu sahranjeni u Hramu Svetog Save.

“Razgovarali smo o spomeniku i polaganju zemnih ostataka Nikole Tesle”, rekao je patrijarh Irinej za Tanjug.

Patrijarh srpski izrazio je nadu da će ovaj stav naići na razumevanje, te dodao da Crkva ima nekoliko problema na području grada, koje sama ne može da reši.

Na sastanku u Patrijaršiji bilo je reči i o rešavanju problema Crkve na području Beograda, a do kraja nedelje biće formirana radna grupa koja će na tome raditi.

Razgovarano je o lokacijama za izgradnju novih crkava na području Beograda i rešavanju pitanja patrijaršijske biblioteke, koja je smeštena u neuslovnom prostoru, koji više liči na depo, nego na biblioteku.

Mali je rekao da će do kraja nedelje biti formirana radna grupa koja će se baviti pitanjima u vezi sa problemima grada Beograda i crkve i da će gradska uprava nastojati da ih reši u što kraćem roku.

“Na sastanku, koji ćemo u četvrtak imati sa predstavnicima crkve, biće poznati detalji i definisaćemo glavne aktivnosti i napraviti precizniji plan”, rekao je Mali.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *