ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Људи треба да се замисле зашто је бог послао корону међу људе

PATRIJARH KIRIL: Ljudi treba da se zamisle zašto je bog poslao koronu među ljude

12 aprila 2020

Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril smatra pandemiju virusa Korone božjim proviđenjem, čiji zadartak je da se unište ideali potrošačkig društva.

Nakon liturgije u hramu Hrista spasitelja, povodom praznika Vrbice, patrijarh Kiril je rekao da je u poslednje vreme razvoj čovečanstva, uglavno, bio usmeren na „neobuzdanu želju da se ima više, da se kupuje više, da se želi više“. On se požalio da su visoki ideali otišli u drugi plan, na pariferiju života.Po mišljenju patrijarha, sadašnja pandemija treba da natera ljude da se zamisle i shvate da nije najvažniji hleb, da razmišljaju o smislu svog života i o njogovim slabostima, jer tragično precenjivanje ljudskih mogućnosti, podstaknuto nesumnjivim dostignućima u nauci i tehnici, mnoge je lišilo kritičkog pogleda na sami sebe.

Međutim, duševni bol se šalje kako bi se naučile životne lekcije, naglasio je patrijarh.

„I ako prevazilaženjem ove tuge mi postanemo bliži bogu, nesumnjivo je da ćemo pobediti i samu tugu“, smatra on.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Da.I meni je bilo čudno da je neki nabijač lopte plaćen 100 puta više od vrhunskog naučnika.Ili da drugorazredna polupismena pevačica zarađuje godišnje 1000 puta više od vrhunskog hirurga ili matematičara.Moguće da je koronavirus način na koji je priroda suludom liberalnom kapitalizmu uzvratila udarac.

 2. Dražen Jovan Petrović says:

  Ova kriza mi je pokazala da bez glumaca,pjevača i fudbalera mogu i 50 godina,a bez hrane i pića najviše tri dana.Evo,ja sam ljubitelj sporta,a sada se pokazalo da je taj sport,a posebno fudbal itekako precenjen.Previše se te fudbalere plaća,a nije to nešto posebno bitno.

  • Jovan says:

   Oće se novac umesto za utakmicu, sportski kablovski paket, patike ili trenerku, uplatiti kao donacija lekaru ili naučniku?

 3. moje ime nije bitno says:

  Bez glumaca,pevaca i fudbalera, I pre svega smrdljivih popova.Da boga ima ne bi poslao koronu a ovoga parazita bi obrijao I strpao u zatvor a sa zlatom nahranio gladne

 4. Vid says:

  Šta rade, misle i pričaju izgubljene svetske veličine? Fudbaleri, političari, sveštenici, starlete i lekari? Sramota! Korona božje proviđenje??? Pre svega, korona je jedna velika prevara. Malo čudnija prehlada koja ipak nije ispunila očekivanja i steškom mukom lekari i političari povećavaju broj mrtvih, koji je još uvek toliko mali da ih muka vata. Nema veze. Uz pomoć medija dostiće oni i prvi magični milion mrtvih, a posle je sve lakše. Nema veze što tu sve više guraju starce preko 80 godina, pripisaće sve njihove smrti koroni. Još niko ne zna zašto i kako su stručnjaci i političari dogovorili ovaj skandal i zašto su svi kao jedan preko noći uhapsili planetu. Kada su se dogovorili? U Davosu, na Kubi, u Briselu...? Ko strada? Ne stradaju "bolesni" od korone, nego siromašni. Ko umire? Oni koji su umirali i ranije, a to su starci. Uvek će umirati. Ali smrti se naglo približava i 3 milijarde siromašnih ljudi. Neko im je ukinuo pravo na rad i život a zimske zalihe nestaju sve brže. Vojska, policija i političari su spremni da udare silom na siromahe sveta kada izmile naleto da prose hranu. Sprema se pokolj siromašnih i gladnih. Jel to "božje proviđenje"? Jel Bog stvarno svojim proviđenjem rešio da ubije 3 milijarde svojih siromašnih sinova i ćeri? Taj i takav Bog nije Bog. Bog u koga se Kiril zaklinje je đavo. Greška u koracima. A Bog posmatra Kirila i druge prevarante na planeti, a šta će uraditi, niko ne zna. Znate li, jeste li primetili da su se svi bogataši i političari zajedno sa svim svojim oficirima, to jest službenicima, pozatvarali po kancelarijama i tvrđavama, zakucali prozore i potpuno se odvojili od niže, radne klase ljudi? I svi drme o nekoj koroni i prave sve jači i veći zid prema slobodnom, neizolovanom delu ljudi. A taj spoljni svet koji je sve očigledniji, polako ostaje bez svojih poslova, bez hrane, bez lekova i bez nade. Svet se nalazi pred jednim ogromnim i neverovatnim genocidom, koji neće biti genocid jedne nacije nad drugom nacijom, nego genocid utvrđene klase političara, službenika, sveštenika, starleta i bogataša, svih sakrivenih iza zakucanih prozora, po podzemnim gradovima, tvrđavama i kacelarijama koje su postale prave male tvrđave, nad siromašnim delom planete. A između siromašnog dela naroda i ostalih, istureni su idiotizovani vojnici i policajci koji već naveliko treniraju strogoću. Tu su i moćne sudije da sprovedu red i zakon nad sve gladnijim ljudima. Po Kirilu, to je "božje proviđenje"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *