PATRIJARH KIRIL: Pomozimo srpskoj braći

PATRIJARH KIRIL: Pomozimo srpskoj braći

22 maja 2014

Patrijarh KirilPoglavar RPC posebnom poslanicom se obratio Srbima: Siguran sam da vi, draga braćo i sestre, imate snage da se oduprete vodenoj stihiji, da imate snage da povratite mirne uslove života. Molićemo se za vas i zajedno sa vama raditi, da što pre zaboravite na posledice te strašne nesreće.

Patrijarh Moskovski i sve Rusi Kiril izrazio je saučešće i uputio reči podrške porodicama poginulih u katastrofalnim poplavama u Srbiji.

Ruska pravoslavna crkva je počela u Moskvi prikupljanje pomoći, a Kiril je rekao:

„Želeo bih da uputim posebne reči našoj srpskoj braći, pa i Rusima, povodom ove strašne kataklizme koja je pogodila srpski narod i Srbiju. Ogromne poplave su odnele već desetine ljudskih života. Srušene su kuće, uništeni putevi, mnogi ljudi su izgubili sve što su imali. Ove poplave nas podsećaju na tragediju Krimska. Sećam se kako se naš narod odazvao na tu tragediju, pomagao ljudima da se izvuku iz nesreće i zaleče svoje rane“.

Poglavar RPC je uputio poziv svima u Rusiji da pomognu stanovnicima Srbije. Izgovorio ga je posle susreta sa novinarskom ekipom televizijske emisije „Reč pastira“, naglasivši: „Obraćam se svima koji me sada slušaju sa apelom da pomognemo srpskoj braći. Podvorje RPC u Beogradu i Moskovska patrijaršija već prikupljaju sredstava i organizuju pomoć da se olakšaju stradanja bratskog srpskog naroda“.

U patrijahovoj poslanici narodu Srbije se još naglašava:

„Želim da izrazim saučešće svim ljudima koji su izgubili svoje rođene, bliske, da im uputim reči utehe i podrške. Siguran sam da vi, draga braćo i sestre, imate snage da se oduprete vodenoj stihiji, da imate snage da povratite mirne uslove života. Molićemo se za vas i zajedno sa vama raditi, da što pre zaboravite na posledice te strašne nesreće“.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *