Patrijarh Kiril Putinu na njegov rođendan poželeo zdravlja i uspeha

Patrijarh Kiril Putinu na njegov rođendan poželeo zdravlja i uspeha

7 oktobra 2013

patrijarh-kiril-i-putinPatrijarh je čestitao Vladimiru Putinu rođendan, poželeo mu zdravlja, strpljenja i uspeha i zahvalio mu se na stalnoj pažnji koju poklanja delatnosti Ruske pravoslavne crkve i brizi o duhovnom stanju naroda.  

„Na dan Vašeg rođenja primite moje srdačne čestitke i želje za dobro zdravlje, mir, uspeh i veliku pomoć od Boga u svim poslovima na odgovornoj poziciji predsednika Ruske Federacije“, navodi se u čestitki poglavara Ruske pravoslavne crkve, koja je objavljena na sajtu Moskovske patrijaršije.

Patrijarh je istakao da je zahvaljujući Putinovim „energičnim odlukama ostvaren niz veoma značajnih reformi, koje su oblikovale savremenu Rusiju“.

Predsednik Indonezije Susilo Bambang čestitao je Vladimiru Putinu rođendan tako što mu je otpevao pesmu, izjavio je za RIA „Novosti“ predstavnik ruske delegacije.

Kada je šef ruske države, koji je 7. oktobra napunio 61 godinu, ušao u salu za sednice samita „Azijsko-tihookeanske ekonomske saradnje“ (ATES), dočekao ga je njegov indonežanski kolega. On je u čast Putinovog rođendana izveo pesmu „Happy Birthday to You“, prateći sam sebe na gitari.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *