ПАТРИЈАРХ КИРИЛ УПОЗОРАВА: Због грешности човечанства – БЛИЖИ СЕ КРАЈ СВЕТА!

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ УПОЗОРАВА: Због грешности човечанства – БЛИЖИ СЕ КРАЈ СВЕТА!

20 новембра 2017

Патријарх московски и целе Русије Кирил изјавио је да је човечанство огрезло у грехе због чега је све ближи крај света.

Како је рекао, сви они који воле своју домовину морају да се уједине јер човечанство улази у критични период развоја, што се може приметити голим оком.

– Само слеп човек не би приметио да нам се ближе претећи тренуци историје, о којима је говорио апостол и јеванђелиста Јован – рекао је патријарх.

У складу са хришћанском веронауком, додао је патријарх, крај света зависи од самих људи, с тим у вези потребно је да свако понаособ схвати одговорност за своју домовину и цело човечанство како би се зауставио суноврат модерне историје.

Патријарх Кирил данас слави 71. рођендан. Рођен је 20. новембра 1946. године у Лењинграду, садашњем Санкт Петербургу.

Рођендан су му честитали бројни руски политичари и истакнуте личности, а председник Русије Владимир Путин уручио му је слику Успенске цркве у Кремљу.

KOMENTARI4 коментара

 1. .... says:

  da a ti si potpisom na kubi to i zapecatio .....

 2. padre says:

  Jeste vala, baš je istina!hiljadama godina ljudi nisu bili grešni, a sad odjednom svi grešni!Uostalom, ko je rekao, da je kraj sveta, ako na njenu nema ljudi?Pa tako je bilo milijon godina, nigde živog čoveka, ali svet je ipak postojao!Jedino ako misli, da bez nas ne može!

 3. Pero Joksimovic says:

  Кроз читаву историју људског рода, води се борба добра и зла оличених у борби Људи и Не-људи. Изгледа да се убрзано приближава коначни обрачун - Армагедон. Луч је догорела до ноката...

 4. Ognjen says:

  Велике речи и тешке. Сви смо некако свесни њих и опасности. Све хришћанске мисли су добиене великим аскетизмом и посвешћеношћу. И ово је врло озбиљно упозорење. Ја ипак мислим да ће разум превладати. Ово је само један тежак период прилагођавања на нови свет. Морам да кажем да наука напредује а чини ми се да црква мало заостаје због догматизма. Обичним људима је тешко да прихвате сва научна решења а као што видимо неки знају то добро да искористе. Због овог раскорака ствари ће морати мало да успоре. Рат ће опет бити дозиран многи недужни ће страдати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u