ПАТРИЈАРХ О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА: Брисел врши притисак (ВИДЕО)

PATRIJARH O ISTOPOLNIM ZAJEDNICAMA: Brisel vrši pritisak (VIDEO)

3 marta 2021

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, gostujući u emisiji „Upitnik“ na Radio televiziji Srbije, govorio je o istopolnim zajednicama kao zahtevu koji dolazi iz Brisela, rekao je da je brak pojam iz Starog zaveta i da Brisel vrši ne samo političke, već i društvene pritiske na države koje treba da postanu članice.“Mogu da razumem i ljude koji imaju tu vrstu seksualne orjentacije, da imaju bezbroj administrativnih problema, izazova, pritisaka… Ponekad i da imaju potrebu da regulišu svoj status. Nažalost, i po ovom pitanju se vidi da Brisel ne vrši samo političke pritiske, nego vrši i društvene pritiske na države koje treba da postanu članice. Ali mnoge zemlje Evropske unije, uključujući i Hrvatsku su, kada je reč o crkvi, imali priliku da čuju veru crkve da je brak zajednica muškarca i žene, i da je porodica zajednica oca, majke i dece. I u tom smislu, kada je reč o eventualnom zakonu, naravno da mi ne možemo biti za to da se istopolne zajednice nazovu istim imenom kao zajednice muškarca i žene, u najmanju ruku”, istakao je.

Podsećanja radi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije pozvalo je zainteresovane da učestvuju u javnim konsultacijama za izradu teksta Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, uz objavljivanje Polaznih osnova za izradu tog nacrta koji će potom biti prosleđen parlamentu na usvajanje.

Govoreći o epidemijskoj situaciji, patrijarh Porfirije je naveo da smo dužni da poštujemo lekare i slušamo sve epidemiološke mere, ali i da u razmišljanje o merama moraju biti uključeni i sociolozi i psiholozi i sveštenici.

“Duboko verujem da je moguće da i u ovim uslovima, kakvi su danas, organizovati bogosluženja i sve verske obrede tako da poštujemo epidemiloške mere i da čuvamo tako onog drugog od sebe”, istakao je patrijarh.

(nova.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. VRSK says:

    Gay pride i istopolni brakovi dolaze sa zapada i iz Brisela. To su te zapadne vrednosti koje donose bolesti,zlo i razaranje porodice. Cela Evropa je pederizovana nigde više nema normalne porodice. Nama to nije potrebno! Premijerka vlade je LGBT pa to je za svaku osudu. Posrnuće države,sve za novac za nekakvu ekonomsku stabilnost. Užas!!!

  2. Kosovac says:

    Patrijarh Porfirije kao iskusni političar. Pitaju ga za zakon o istopolnim brakovima, a on se plaši da kaže da je protiv. Nego vrti okolo naokolo, kaže „Istopolne zajednice ne mogu da se nazovu istim imenom kao zajednice muškarca i žene, u najmanju ruku“. Niko ga nije pitao kako da se nazove nešto što je već nazvano „pederastija“, neka pogleda u rečnik Vujaklija. Patrijarh kao da ne zna šta znači reč „zakon“, on sada postavlja pitanje naziva te zajednice dva pedera koji treba da se registruju u opštini. Možda će u zakonu ministarka Gordana Čomić staviti i neki član da i srpski Patrijarh ili sveštenik ima obavezu da registruje istopolni brak, da ih krsti po svim pravoslavnim pravilima uklopljenim u ljudska prava i evropske vrednosti. ………………..Kaže patrijarh pravoslavne crkve “Mogu da razumem i ljude koji imaju tu vrstu seksualne orjentacije“. Glava boli, sveštenik SPC razume pedere. A crkvene dogme? To izgleda slabo razume. Ili se i ovaj Božiji čovek takoće plaši od sorošoidnih pedera koji vladaju svetom, pa eto neće da im se zamera, šta znaš, zatrebaće nekad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *