ПАТРИЈАРХ О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА: Брисел врши притисак (ВИДЕО)

ПАТРИЈАРХ О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА: Брисел врши притисак (ВИДЕО)

3 марта 2021

Патријарх Српске православне цркве Порфирије, гостујући у емисији „Упитник“ на Радио телевизији Србије, говорио је о истополним заједницама као захтеву који долази из Брисела, рекао је да је брак појам из Старог завета и да Брисел врши не само политичке, већ и друштвене притиске на државе које треба да постану чланице.“Могу да разумем и људе који имају ту врсту сексуалне орјентације, да имају безброј административних проблема, изазова, притисака… Понекад и да имају потребу да регулишу свој статус. Нажалост, и по овом питању се види да Брисел не врши само политичке притиске, него врши и друштвене притиске на државе које треба да постану чланице. Али многе земље Европске уније, укључујући и Хрватску су, када је реч о цркви, имали прилику да чују веру цркве да је брак заједница мушкарца и жене, и да је породица заједница оца, мајке и деце. И у том смислу, када је реч о евентуалном закону, наравно да ми не можемо бити за то да се истополне заједнице назову истим именом као заједнице мушкарца и жене, у најмању руку”, истакао је.

Подсећања ради Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Србије позвало је заинтересоване да учествују у јавним консултацијама за израду текста Нацрта закона о истополним заједницама, уз објављивање Полазних основа за израду тог нацрта који ће потом бити прослеђен парламенту на усвајање.

Говорећи о епидемијској ситуацији, патријарх Порфирије је навео да смо дужни да поштујемо лекаре и слушамо све епидемиолошке мере, али и да у размишљање о мерама морају бити укључени и социолози и психолози и свештеници.

“Дубоко верујем да је могуће да и у овим условима, какви су данас, организовати богослужења и све верске обреде тако да поштујемо епидемилошке мере и да чувамо тако оног другог од себе”, истакао је патријарх.

(nova.rs)

KOMENTARI2 коментара

  1. VRSK says:

    Gay pride i istopolni brakovi dolaze sa zapada i iz Brisela. To su te zapadne vrednosti koje donose bolesti,zlo i razaranje porodice. Cela Evropa je pederizovana nigde više nema normalne porodice. Nama to nije potrebno! Premijerka vlade je LGBT pa to je za svaku osudu. Posrnuće države,sve za novac za nekakvu ekonomsku stabilnost. Užas!!!

  2. Косовац says:

    Патријарх Порфирије као искусни политичар. Питају га за закон о истополним браковима, а он се плаши да каже да је против. Него врти около наоколо, каже „Истополне заједнице не могу да се назову истим именом као заједнице мушкарца и жене, у најмању руку“. Нико га није питао како да се назове нешто што је већ названо „педерастија“, нека погледа у речник Вујаклија. Патријарх као да не зна шта значи реч „закон“, он сада поставља питање назива те заједнице два педера који треба да се региструју у општини. Можда ће у закону министарка Гордана Чомић ставити и неки члан да и српски Патријарх или свештеник има обавезу да региструје истополни брак, да их крсти по свим православним правилима уклопљеним у људска права и европске вредности. ………………..Каже патријарх православне цркве “Могу да разумем и људе који имају ту врсту сексуалне орјентације“. Глава боли, свештеник СПЦ разуме педере. А црквене догме? То изгледа слабо разуме. Или се и овај Божији човек такоће плаши од сорошоидних педера који владају светом, па ето неће да им се замера, шта знаш, затребаће некад.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u