ПАТРИЈАРХ: Став СПЦ у вези са Косовом „јасан као дан“

PATRIJARH: Stav SPC u vezi sa Kosovom „jasan kao dan“

4 aprila 2018

Stav Srpske pravoslavne crkve o pitanju Kosova i Metohije jasan je kao dan, kao sunce, izjavio je poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej i istakao da se ne može dati deo države da bi se ušlo u neki savez.

„Koji je taj domaćin, koji je taj državnik, koji bi dao jedan veliki deo svoje otadžbine, svoje zemlje, pod uslovom da uđe u neki savez. To je van pameti“, rekao je patrijarh Irinej u uskršnjem intervjuu za TV Hram.

Na pitanje ima li Crkva milosti prema sveštenicima optuženim da su učestvovali u prodaji droge, patrijarh Irinej napominje da „sa strane Crkve za takve ljude nema milosti“.

„Oni su se ogrešili o živote ljudi“, rekao je.

Govoreći o doniranju i transplantaciji organa, poglavar SPC je rekao da je presađivanje organa zdravih i davanje tih organa bolesnim ljudima „veliko delo jevanđeljske ljubavi“.

Upitan kakav je stav SPC zauzela o vakcinaciji dece, patrijarh je odgovorio da to treba da prihvate učeni ljudi, medicinari, pa čak i Crkva i sveštenici – tako da narod ima poverenje u ono što mu se nudi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Danilo says:

    Neka Gospod Bog sacuva narod svoj Srpski,pa cak i od crkvene "elite".Jos nisam nigde procitao,a ni cuo da je crkva pomogla sirotinji,deci bez roditelja,lecenju u inostranstvu i sl.,ali pre par dan procitah na oficijalnom sajtu crkve sve vesti vezane za aktivnosti pape i kat.crkve.Gospode Boze pomozi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *