PATRIOTSKI SAVEZ za 10 ciljeva

PATRIOTSKI SAVEZ za 10 ciljeva

6 januara 2015

zastava-srbije-(7)_620x0Saborne principe koji će biti okosnica za okupljanje patriotskog bloka, dogovorili su DSS, Dveri i grupa intelektualaca. Potpisivanje tog programskog dokumenta ove nedelje predstavljaće i simbolični početak zajedničkog političkog delovanja novog opozicionog saveza.

DSS i Dveri, u programskoj deklaraciji u koju su “Novosti” imale uvid, upozoravaju da se Srbija nalazi u dubokoj političkoj, ekonomskoj, socijalnoj i demografskoj krizi, i da su oni spremni da budu nosioci sabiranja svih patriotskih snaga oko deset ključnih principa.

To su:

1. Uspostavljanje Srbije kao demokratske i pravne države

2. Promena ekonomske politike.

3. Protivljenje daljim evrointegracijama i uspostavljanje srpskih integracija sa RS

4. Sprečavanje ulaska Srbije u NATO

5.Odbrana Ustava Srbije

6.Čvrsto povezivanje sa Rusijom i svim drugim prijateljskim zemljama

7.Ustanovljavanje dugoročno održivog koncepta ekonomskog patriotizma

8.Protiv rasprodaje državnih javnih preduzeća i prirodnih resursa

9.Vođenje kulturne politike koja ima za cilj snaženje nacionalnog identiteta srpskog naroda

10.Sprovođenje sistemske, neselektivne i institucionalizovane borbe protiv korupcije i smena republičke i pokrajinske vlasti

(Večernje novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. FORum LIvii says:

  1. Uspostavljanje Srbije kao demokratske i pravne države GRESKA u koracima od pocetka. 1. Uspostavljanje Srbije kao PARLAMENTARNU MONARHIJU sa Nj.V. Aleksandrom Karadjordjevicem na tronu

 2. Nebojsa says:

  FORum Livi Može monarhija ali nikako sa ovim retardom koga si imenovao! Posle Velikog rata (WWI) Karađorđevići su izdali Srbski narod !

 3. FORum LIvii says:

  @ Nebijsa Jos mi recite da su i ukrali zlato i druge gluposti komunisticke antisrpske propagande. Povratak Monarhiji je kamen temeljac srpske drzavnosti i opstanka Srpstva. Samo srpska Monarhija moze biti centar okupljanja i ocuvanja Srpstva i Srbije . Sva ostala resenja su put u tiho propadanje i nestanak !Tome vodi i polemika koju zelite da otvorite .Tome vodi i Vas recnik i kvalifikacije. Sad ili nikad vise. Nece biti prilike , nazalost!

 4. Mali says:

  Zivela Kraljevina Srbija!

 5. Zoran says:

  Resursi i rad su ključne reči. Kad shvatimo da treba da čuvamo vodu i da se od drveta može nešto osim vatre i napraviti, već imamo dobru polaznu osnovu, da ne zalazimo u dublje analize.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *