ПАТРУШЕВ: НАТО од Украјине направио велики војни камп за борбу против Русије

ПАТРУШЕВ: НАТО од Украјине направио велики војни камп за борбу против Русије

27 марта 2023

Земље НАТО-а су од Украјине направиле један велики војни камп, не кријући свој главни циљ – да поразе Русију на бојном пољу и да је потом распарчају, изјавио је секретар Савета безбедности РусијеНиколај Патрушев.

„Земље НАТО-а су, заправо, страна у сукобу. Оне су од Украјине направиле један велики војни камп. Оне украјинским трупама шаљу оружје и муницију, обезбеђују им обавештајне податке, укључујући и податке уз помоћ сателита и значајног броја беспилотних летелица“, рекао је Патрушев у интервјуу за „Руску газету“.Инструктори и саветници НАТО-а обучавају украјинске војнике, док се плаћеници боре у саставу неонацистичких батаљона, додао је он.

„Покушавајући да што више продуже ову војну конфронтацију, они не крију свој главни циљ – пораз Русије на бојном пољу и њено даље распарчавање“, рекао је Патрушев.

Коментаришући „Самит за демократију“, који Бела кућа организује ове седмице у Вашингтону, Патрушев је рекао да ће то бити само још један скуп у корист светског поретка, чији центар увек морају бити Сједињене Америчке Државе.

„Државе ће се још једном прогласити за браниоце међународног права, а дефинитивно ће се изјаснити да свет мора да живи по њиховим правилима“, нагласио је Патрушев и додао да ће ситуација у Украјини по свој прилици бити главна тема тог скупа.

Према његовим речима, политички процес у САД се претворио у сукоб корпорација које своје људе постављају на кључне позиције у власти,формирају спољну политику, теже да одрже међународну доминацију, стварају жаришта широм света, а све зарад милијарди долара које зараде на разним уговорима, чију „имагинарну транспарентност они сами контролишу“.

Први „Самит за демократију“ одржан је у децембру 2021. Други самит се одржава од 28. до 30.марта ове године.

(Спутњик)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u