Павле Kрстић – музичко изненађење године

Pavle Krstić – muzičko iznenađenje godine

14 decembra 2016

290618

Prestižna ArtLink- Sosijete Ženeral nagrada „Najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji“ za 2016. godinu dodeljena je večeras u Skupštini grada Beograda pijanisti Pavlu Krstiću iz Novog Sada.

Kao muzičko iznenađenje godine Krstić će, kako je navedeno u saopštenju „ArtLink“-a, pored novčane nagrade, snimanja i izdavanja CD-a, dobiti i priliku da održi nekoliko koncerata u zemlji i inostranstvu, od koji je prvi tradicionalni novogodišnji u Kolarčevoj zadužbini 3. januara u podne.

Nagradu su Krstiću uručile predsednica Izvršnog odbora „Sosijete Ženeral“ Marija Ruseva i umetnički direktor „ArtLink“-a Jovanka Višekruna Janković, a uručenju su prisustvovali članova žirija – muzičke urednice Kolarčeve zadužbine Mirjane Lazarević i renomiranih pijanista Rite Kinke i Ukija Ovaskainea.

Nakon uručenja nagrade, Krstć je izveo klavirski resital sa delima Rahmanjinova i Šopena.

„Ovu nagradu vidim kao priliku za razvoj u svakom smislu. To je jedna od retkih nagrada koja mladom umetniku pruža pravu umetničku aktivnost i koja daje šansu za početak karijere. Izuzetno sam zahvalan gospođi Jovanki Višekruni Janković, osnivaču umetničkog udruženja ArtLink, koje pruža pomoć mladim muzičarima kada im je ona najpotrebnija, kao i stručnom žiriju koji je ove godine odabrao baš mene“, izjavio je Krstić.

Publici je predstavljeno i najnovije CD izdanje dobitnika prošlogodišnje nagrade – mladog horniste Urmina Nes Majstorovića sa delima Štrausa, Mocarta Rahmanjinova uz nastup umetnika u Mocartovom Kvintentu za hornu i gudače.

Direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević je ovom prilikom uručila na korišćenje violinu, donaciju Amabasade Japana i Kolarčeve zadužbine, mladoj violinistkinji Mariji Radovanović, koja je koncert majstor ansambla „ArtLink mladi virtuozi“.

Večerašsnjim događajem završen je „ArtLink – Societe Generale“ ciklus za ovu godinu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *