ПАВЛОВИЋ: Истрага о злоупотреби донација у Сребреници

PAVLOVIĆ: Istraga o zloupotrebi donacija u Srebrenici

15 decembra 2016

10-preko-srebrenice_720

Novoizabrani potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović najavio je da će opštinska vlast i novi načelnik pokrenuti istragu o zloupotrebama doniranih sredstava za ovu opštinu.

„Želimo da javnost sazna gdje je završio ogromni novac o kojem svi pričaju. Nedavno je ovdje prikazan i dokumentarni film ‘Srebrenica’ novinara Avde Avdića o temi zloupotreba srebreničkih donacija, a koji nudi mnoštvo dokaza i dokumenata o zloupotrebama“, istakao je Pavlović, koji je i predsjednik lokalnog SNSD-a.

On kaže da su mnogi usmjeravali novac na druge strane i ubirali političke poene na patnji srebreničkog stanovništva, te pita zbog čega prethodne opštinske vlasti nisu pokretale pitanje zloupotrebe donacija o kojem se godinama priča u Srebrenici i cijeloj BiH.

Prema Pavlovićevim riječima, potrebno je da i međunarodne organizacije, koje su obezbjeđivale pomoć, javno iznesu koliko su sredstava, na koji način i kojim putem obezbijedile za Srebrenicu i šta je urađeno sa tim novcem.

On je najavio da će na jednoj od narednih sjednica Kolegijuma Skupštine opštine pokrenuti ovo pitanje i da će se opštinska vlast ozbiljno baviti istraživanjem zloupotrebe donacija.

„To treba `raščistiti` i javnost upoznati ko je `prao pare` preko Srebrenice i zašto je ona i dalje izrazito nerazvijena, iako raspolaže prirodnim resursima značajnijim u odnosu na gotovo sve druge resurse u ostalim opštinama u Srpskoj“, dodao je Pavlović.

On kaže da će biti analizirane i sve sudske presude donesene na štetu opštine i njenih poreskih obveznika, ali i druge sumnjive radnje, te da će biti objavljen spisak svih firmi koje su sumnjivo poslovale u Srebrenici.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *