ПЕКИНГ У БЛОКАДИ: Стиже други талас КОРОНАВИРУСА

PEKING U BLOKADI: Stiže drugi talas KORONAVIRUSA

17 juna 2020

Peking uvodi ograničavajuće mere zbog novog talasa virusa korona, a vlasti su apelovale na građane da ne izlaze iz kuća, prenosi „Saut Čajna morning post“.

List navodi da se zatvaraju sve osnovne i srednje škole u gradu, a učenici će nastaviti sa nastavom od kuće. Zatvaraju se univerziteti, kao i svi zabavni i sportski objekti. Situacija sa virusom u gradu je okarakterisana kao „ozbiljna“.Vlasti kineske prestonice apelovale su na građane da ne napuštaju grad, ali da u slučaju preke potrebe moraju priložiti potvrdu da nisu zaraženi, saopštio je zamenik sekretara vlade Pekinga Čen Bej. Test ne sme biti stariji od sedam dana.

Pre nekoliko dana na jednoj od najvećih pijaca u Pekingu otkriveno je novo žarište virusa korona. Predstavnik glavnog grada izjavio je da su svi novootkriveni nosioci virusa korona posetili kvantašku pijacu, a zvaničnici distrikta Fengtai saopštili su da su iz predostrožnosti potpuno izolovali 11 kvartova u okolini kvantaške tržnice.

U utorak je u Pekingu registrovano 27 osoba zaraženih kovidom 19, posle dva meseca bez ijednog slučaja obolevanja. Od 11. juna ukupno je registrovano 106 zaraženih pacijenata koji se nalaze u bolnicama u izolaciji.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Za pet meseci izolacije ništa nije postignuto? Ovo je već malo preterano. Ili neko nije hteo da se postigne ili...Nejasno je još uvek ko forsira koronu. Nejasno je zašto baš iz Kine, najuspešnije antikorona države sa stručnjacima velikog kalibra koji su čak i Srbe zaludeli i najavili im da nisu uspeli u Srbiji. Nejasno je i zašto političari slepo slede. Korona ne ubija ali izgleda nije ni planirano da ona ubije. Ustvari, nije se išlo na preveliki rizik koji bi se kasnije mogao otrći kontroli i zato je odabrana korona smanjenih mogućnosti ane toliko opasna kao što su je Konovi pretstavili. A rizik od izolacije se kanda nikako ne može ukloniti jer je jači, stostruko štetniji od korona rizika i lako kontrolisan. Malo političari, malo struka, malo milicija, malo sudovi a gde treba i vojska i eto kontrole izolacije. Milo je odahno od litija, amerikanci će odahnuti od Sietla...ma kao poručeno. Mada ne vidim neku vezu, ipak tako izgleda. Ubija izolacija a izgleda nije bilo dovoljno i nije dala poželjan efekat. Kažem to jednostavno zato što će već sutra iz Pekinga opet biti "širom sveta". Jedan u Meriku, jedan u Srbiju, Rusija opet zatvara granice, mrtvih staraca uvek ima dovoljno za neverne tome i jebika...od samog početka sa ovom koronom nešto jako smrdi. Ili su Kinezi uz nova uputstva ipak uspeli da razviju sigurniju koronu od prošle pa sad šalju tamo gde se više plati. Aj da vidimo gde će korona zaigrati nadalje. Ako ni ovaj put ne uspe, biće potvrđeno da je lek smrtonosniji od bolesti. Samo bolesni tipovi mogu tako da leče narod i samo potpuno sluđen narod može da pomaže svoju propast. Za pet meseci je sluđen a ako bude ponovo izolovan a kanda hoće, biće potpuno sluđen. Mislim da bi zbog toga što se ne zna ko to sve forsira, trebalo bar smeniti sve političare na svetu iako nisu krivi, jer će jednostavno nastaviti sa iscrpljivanjem i sebe i svojih država i svojih naroda.

  2. Rista says:

    Usput, vratite se u torove. Prvi put ste izgleda neočekivano predobro preživeli i morate na popravni. Dok ste još u nokdaunu da vas lakše dotuku. Možda će vam pomoći ako pošaljete što više starijih ljudi u domove jer tamo se najlakše i najefikasnije umire u ljudskoj istoriji. Staralki domovi će uskoro dobiti Nobelovu nagradu, ali ne znam koje vrste. Ona trećina čovečanstva sa malo debljim džepovima je jedva dočekala takve domove ali sada će da se mršte. Dospeli su na grane onih koje su oni slali u domove. Usotalom, žrtvujte starce masovno a ako neće..macolu u glavu pa u sanduk. Ionako se samo sanduci prikazuju a ne i sadržaj. Živi vi meni bili i sa novom koronom.

  3. doktrina soka says:

    Prva pokazna vezba lazne pandemije nije uspela,zato ide druga. Neka drustvo Bila Gejtsa i SZO gde neme niti jeedan doktor,sve izvodzaci radova MMF koji puse qvqrc i pljackaju narode,a ovi nasi neka se ne sale ,dobro im biti nece.Jednom nas mozete zajebati,ali drugi put nece ici voda na vas mlin,jer srpski narod puca po svim savovima,vlastima niko nece da javi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *