Пентагон доделио Украјини 200 милиона долара војне помоћи

Pentagon dodelio Ukrajini 200 miliona dolara vojne pomoći

21 jula 2018

BELA kuća je saopštila da ne planira da podrži ideju ruskog predsednika Vladimira Putina za održavanje referenduma na istoku Ukrajine.

Garet Markis, portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je u sastavu Bele kuće, dodatno je ukazao:

„Mirovni sporazum potpisan u Minsku 2015. godine ne dozvoljava održavanje takvog referenduma.  Zbog toga bi održavanje referenduma na teritoriji koja nije pod kontrolom Kijeva bilo nelegitimno“.Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je ranije danas da su dva lidera na samitu u Helsinkiju 16. jula razgovarala o mogućnosti referenduma u Donbasu.

Stav Bele kuće nije nikakvo iznenađenje.

Pentagon je istovremeno objavio da je odobrio Ukrajini $200 miliona za vojnu obuku i kupovinu vojne tehnike.

Sjedinjene Države su od 2014-te garnituri koju su pomoću državnog udara dovele na vlast u Kijevu odobrile ukupno milijardu dolara vojne pomoći.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Za ovih 200 miliona je štamparija dolara radila dodatnih 6 sati!

 2. Gomez says:

  "...Pentagon je istovremeno objavio da je odobrio Ukrajini $200 miliona za vojnu obuku i kupovinu vojne tehnike...." Sve pare su zavrsile u Americi, a sve neposredne i posredne posledice ove transakcije ce da plati sitna Ukrajinska buranija...

  • Velika Metla says:

   Gomez,opljačkali su svo zlato koje je ukrajina imala,i sada izigravaju kavaljera sa ukrajinskim zlatom,na taj način što "pomažu" ukrajini! Hahahahahaha...........,i naravno ko će drugi nego Rusija da bude kriv? Hahahahahaha...........!

 3. marko says:

  velika metla says oni su 1930 stampali dolare i evro je stampan 30 % opranim novcem bez pokrica to uopste nije vazno vazno je da oni spremaju grupicem ale za upad u rusiju dobro podrzane mini nano satelitima zato ih placaju

 4. Gnevni Gnevio says:

  ova zgrada me tako podseća na Rajhstag...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *