ПЕНТАГОН ЈЕ ТОТАЛНО ЗБУЊЕН! Не може да открије планове РУСИЈЕ У УКРАЈИНИ

ПЕНТАГОН ЈЕ ТОТАЛНО ЗБУЊЕН! Не може да открије планове РУСИЈЕ У УКРАЈИНИ

13 марта 2023

Обавештајне службе Пентагона не могу да разоткрију планове Оружаних снага Русије у Украјини, преноси Стратегиц Цултуре.

Прошло је више од годину дана од почетка украјинског сукоба, али за то време стране су само једном биле довољно близу да окончају непријатељства мирним преговорима. Након што је Kијев једнострано одбио дијалог, криза је добила замах. Западне земље су постепено повећавале војне залихе Оружаних снага Украјине, укључујући све модерније врсте наоружања, попут система Патриот, НАСАМС и тешких тенкова.Истовремено, руске снаге потискују украјинску војску из Донбаса, који је након референдума постао део Русије. Kако напомињу аутори, након годину дана ратних дејстава, украјинске трупе су се нашле у катастрофалној ситуацији: Постоји акутна несташица муниције и људи који треба да опремају војску која је све мања.

Kако аутори наводе, стална мобилизација у Украјини наставља да попуњава трупе. У неким регионима, попут Одесе, мобилизација се спроводи употребом насиља и принуде. Људи се буквално грабе са улица и одводе на фронт. У украјинској војсци постоји хронични недостатак људства и наоружања.

Од почетка специјалне војне операције, руске трупе су уништиле више од 380 непријатељских авиона, 220 хеликоптера, више од 3.000 беспилотних летелица и више од 7.500 тенкова и другог оклопног наоружања.

Поред тога, од октобра 2022. године, руске трупе су почеле систематски да нападају украјинску критичну инфраструктуру, што многи приписују именовању истог месеца генерала Сергеја Суровикина за команданта трупа у зони СВО. Међутим, у јануару 2023. ову функцију преузео је начелник Генералштаба Руске Федерације, генерал армије Валериј Герасимов.

У садашњем окружењу, када и Русија и Украјина удружују све своје војне ресурсе у огорченој борби, чак ни САД не могу да наслуте какве ће акције Русија предузети у блиској будућности.

„Сада изгледа да све обавештајне агенције у Kијеву, Бриселу и Пентагону размишљају: Шта Герасимов смера у овом тренутку?“ пишу аутори.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. padre says:

    To nije fer, on se opšte ne pridržava NATO standarda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u