ПЕНТАГОН напао Вулина!

PENTAGON napao Vulina!

16 marta 2018

Pentagon je saopštio da su „dezinformacije“ navele srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina da kritikuje visokog američkog generala Kurtisa Skaparotija.

Skaparoti je upozorio da se Rusija meša u pitanja ove balkanske zemlje.

U saopštenju Pentagona se navodi da Vulinov komentar nije zasnovan na tačnim informacijama.

„U srpskim medijima počele su da se pojavljuju dezinformacije kojim je generalu Skaparotiju pripisana netačna izjava s ciljem da se protiv njega, pa i protiv SAD, raspire srpska osećanja“, rekao je britanskoj agenciji portparol Pentagona Džoni Majkl.

Prema Majklovim rečima, ubrzo potom je „visoki srpski zvaničnik dao izjavu zasnovanu na dezinformacijama kojim je iskaz generala Skaparotija pogrešno opisan“.

Neimenovani zvaničnik Evropske komande vojske SAD optužio je za „dezinformacije“ ruski Sputnjik i druge medije, rekavši da je ruski uticaj pomogao širenju antiameričkih osećanja u Srbiji, navodi “Rojters“.

Drugi, takođe neimenovani američki zvaničnik je rekao da američka vojska čini velike napore kako bi bila proaktivna u predupređivanju informacija koje bi Rusija mogla da namerno pogrešno interpretira.

Britanska agencija navodi da je general američke vojske Kurtis Skaparoti, inače komandant snaga NATO u Evropi, rekao u Kongresu ranije ovog meseca da je Srbija podložna ruskom uticaju, a da je ubrzo potom ministar Vulin oštro kritikovao Skaparotija rekavši da je američki general optužio Srbiju kao opasnost po Balkan.

Vulin je tada rekao da od 1999. godine nije bilo teže, neodgovornije i opasnije izjave nego što je izjava generala Skaparotija, podseća Rojters.

Istovremeno, britanska agencija navodi, pozivajući se na transkript Skaparotijevog iskaza, da američki general, u tom svedočenju pred Odborom američkog Senata za oružane snage 8. marta, nije pomenuo Srbiju kao opasnost po Balkan, ali da jeste kritikovao ulogu Rusije u Srbiji.

Rojters napominje da Srbija ima istorijske veze s Moskvom uprkos trenutnim, kako navodi, snažnim odnosima između srpske vojske i NATO.

Al Džazira je prošle nedelje prenela da je Skaparoti, tokom svedočenja pred Odborom američkog Senata za oružane snage, izrazio duboku zabrinutost da nedostatak diplomatskih aktivnosti doprinosi širenju ruskog uticaja na Balkanu, a na pitanje koja je zemlja najveći problem odgovorio je – Srbija.

KOMENTARI4 komentara

 1. Mali Vuk says:

  Mars belosvetska bagro od nas Srba. Ostavite nas na miru, netreba nam vase nista, i nemozete nas okrenuti protiv nase brace. RUS = SRB

 2. Branko says:

  Eto kako covek moze pogresiti. Ja sam uvek mislio da su za antiamericko raspolozenje krive sankcije,bombardovanje,rusenje fabrika,mostova,bolnica,ubijanje dece,uranijum,otimanje teritorije.... A sada vidim da je za takvo raspolozenje ustvari kriv Sputnjik. E pa kauboji bas vam hvala sto mi pomazete da vidim stvari onako kako treba da se vide a ne onakvim kakve jesu.

 3. Velika Metla says:

  "Neimenovani zvaničnik Evropske komande vojske SAD optužio je za „dezinformacije“ ruski Sputnjik i druge medije, rekavši da je ruski uticaj pomogao širenju antiameričkih osećanja u Srbiji, navodi “Rojters“". Nema ruskog uticaja u Srbiji,iz prostog razloga što Rusija nema potrebu za uticajem jer je Srbija isto što i Rusija,i Rusija isto što i Srbija! Vi ste nacisti koji su okupirali srbsku pokrajinu Kosovo i Metohiju,vi ste bombardovali s otrovima Srbiju,vi ste uubijali Srbe i decu srbsku,I TO SU RAZLOZI ZAŠTO VAS SVAKI ČASTAN SRBIN MRZI,a Rusija NIJE razlog što vas Srbi mrze,nego UPRAVO VI SAMI! Jedva čekamo da započne ova "igranka"i da vam se kkrvi napijemo,pa neka košta koliko košta!

 4. Branko says:

  Eto kako covek moze pogresiti. Ja sam uvek mislio da su za antiamericko raspolozenje krive sankcije,bombardovanje,rusenje fabrika,bolnica,mostova,ubijanje dece,uranijum,otimanje teritorije.... A sada vidim da je za takvo raspolozenje u stvari kriv Sputnjik. E pa gospodo iz pentagona hvala vam sto nam pomazete da vidimo stvari onako kako vama odgovara a ne onakvima kakve zapravo jesu. Valjada je i to demokratije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *