ПЕНТАГОН ПАНИЧНО САОПШТИО: Могу да оборе наш Ф-35!

PENTAGON PANIČNO SAOPŠTIO: Mogu da obore naš F-35!

11 decembra 2020

AMERIČKA stels-tehnologija koja se koristi za proizvodnju aviona B-2 Spirit, F-22 Raptor i F-35 Lightning II, ima ozbiljnu ranjivost, ocenio je vojni stručnjak Aleksej Leonkov.

On je u autorskom tekstu napisanom za nedeljnik „Zvezda“ objasnio je da američka merenja efikasnosti i pouzdanosti te tehnologije najverovatnije sadrže preoptimistične zaključke.Naveo je da zna za podatke prema kojima je ruski lovac Su-35 sa radarom „Irbis“ sposoban da otkrije američkog lovca pete generacije F-22 Raptor.

I to: na udaljenosti od 266 kilometara, a i da ga u tom trenutku atakuje.

Leonkov posebno ukazuje:

„Američki lovac bi u takvoj situaciji bio u problemu jer raspolaže raketama čiji je maksimalni domet znatno manji – do 180 kilometara“.

Leonkov navodi da tehnologija stels raspršuje zračenje aviona u smeru suprotnom od radarske antene, ali da stels-efekat zavisi i od frekvencija na kojima deluje neprijateljska PVO:

„U osnovi je ta američka tehnologija dizajnirani protiv radara koji koriste H-dijapazon (centimetarsku frekvencija. Ako neprijateljski radari koriste L-dijapazon (decimetarski talasi) ili K-dijapazon (milimetarski talasi) – američki stels-avioni mogu biti u opasnosti. Radari sa tim dijapazonima čine stels-tehnologiju besmislenom!“

U oktobru je američki specijalizovani magazin The National Interest objavio članak o „misterioznom lovcu“ PAK DP, koji razvijaju ruski inženjeri.

Napomenuo je da bi to mogao postati „tehnički savršeni avion“.

KOMENTARI4 komentara

 1. I Love persida says:

  Zastarela leteća kanta, pitajte Dačija ako nije, keve mi. Da ne ulažu u naoružanje imali bi snage i sredstva da se izbore protiv globalnih kriza, ali nismo spremni za to? Nismo, jer je sav ljudski rod grešan. Pokajte se i obratite u imenu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista radi večnog života i novog carstva na novoj zemji, onog pravednog koje neće proći, onog carstva koje od Boga dolazi.

 2. da da says:

  Taj avion F-35 je zbog dometa svog oružija navikan,ali u principu je lošiji od F-15.

 3. DrMr says:

  Atakuje!? ..... ATAKUJE !? Mislite napadne?

  • VRSK says:

   Avanzuje)))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *