ПЕНТАГОН ПОЛАКО ПРИЗНАЈЕ: Нови број повређених у ИРАНСКОМ НАПАДУ

PENTAGON POLAKO PRIZNAJE: Novi broj povređenih u IRANSKOM NAPADU

24 januara 2020

Tokom iranskog napada na vojne baze u Iraku povređena su 34 američka vojnika, saopštio je portparol Pentagona Džonatan Hofman.

„Prema poslednjim podacima — 34 vojnika su pretrpela kontuzije ili povrede glave i mozga“, rekao je Hofman novinarima.Prema njegovim rečima — osmorica vojnika su na lečenju u SAD, a devetorica u Nemačkoj. Ostali su se vratili u svoju jedinicu u Iraku.

Hofman je dodao da je šef Pentagona Mark Esper već dobio zadatak da analizira sistem prikupljanja informacija o povređenim američkim vojnicima u Iraku.

On je objasnio da se ponekad procene vojnih lica o povređenima ne podudaraju sa zaključcima lekara, kao i da se stanje povređenih vremenom može promeniti.

Iran je 8. januara raketama gađao američke baze u Iraku, odgovorivši tako na ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija pet dana ranije u Bagdadu.

Prema prvim zvaničnim podacima, koje su objavili i američki predsednik Donald Tramp i Pentagon — u napadu nije bilo povređenih vojnika.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Jako su im niski kreveti, dok su se skrivali od petardi razlupali su tintare. Kao mala deca su. Šta da ih je roknula neka tomahavka kao nas 1999 god. Ovo je sića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *