ПЕНТАГОН ПОТВРДИО – АМЕРИКА У ПАНИЦИ: Кинеска војска ласерима повредила америчке пилоте

PENTAGON POTVRDIO – AMERIKA U PANICI: Kineska vojska laserima povredila američke pilote

4 maja 2018

Kinesko osoblje u Džibutiju koristilo je lasere protiv američkih letelica iz obližnje vojne baze SAD, što je rezultiralo povređenim američkim pilotima i formalnim diplomatskim protestom koji su SAD uputile Pekingu, javlja Si-En-En.

SAD su izdale obaveštenje za svoje osoblje, u kojem se navodi da treba da budu oprezni kada lete u određenim delovima Džibutija, zato što su „u prethodnim nedeljama, u malom broj odvojenih slučajeva, američke letelice pogođene laserima“.

„Tokom jednog incidenta, dogodile su se dve manje povrede oka kod osoblja koje je letelo u C-130, što je rezultat izlaganja vojnim laserima, za koje je navedeno da potiču iz obližnje kineske baze“, kaže se u tom upozorenju.Portparolka šefa Pentagona Dejna Vajt je potvrdila da su se dogodili incidenti, kao i da je upućen „formalni demarš“ kineskoj vladi i da su „zahtevali“ da Kina pokrene sopstvenu istragu.

„Ovakva aktivnost predstavlja stvarnju pretnju našim pilotima“, rekla je Vajtova.

Jedan zvaničnik iz sektora odbrane je rekao da vojska SAD veruje da Kina koristi slične lasere protiv američkih letelica i u Južnom kineskom moru, navodi CNN.

KOMENTARI10 komentara

 1. goran says:

  Kuku lele, leteci kauboiji nastradase od nekih tamo Kineza. Ameri idu pod vodu, a ne znaju.

  • Velika Metla says:

   Goran,koliko mi je poznato svaka prethodna imperija je propala koliko toliko dostojanstveno,a ova naci-američka će da propadne na način da će se ceo normalan slobodarski svet sprdati s njom,znači sramotna propast joj sleduje! A i treba,zaslužili su podebelo!

 2. Serbon says:

  A sta ti kaubojci traze tamo?

  • Kiki says:

   Oni kaosu da se zovu UNITED STATES OF WORLD a ne AMERICA. SVUGDE SU PRISUTNI. Kao majonez su,u sve se mešaju. Nek olade malo.

 3. padre says:

  A kome bi trebala Kina da preti, Indijancima?Pa vi ne pprestajete da pretite celom svetu "ili si uz nas ili ...", znaći, Kina je izabrala ono drugo ili, jer joj prvo ne donosi ništa!

 4. E.Lirsch says:

  Udri sljam anglosaksonski... Odpad ljudske rase. TAMANI smrad i pogan njenog posranog velicanstva.

 5. M says:

  Trebali su Ameri nositi sunčane naočale!Ali što će nositi kad ih idućeg puta budu gađali elektronskim topovima i protresli bubrege?Morati će uzvratiti istom mjerom,samo je problem što drugi ne lete i ne majmuniraju vojnim avionima itd.po svijetu,pa će morati gađati obične građane,što njima nije problem,ali jeste običnim građanima.Koje već gađaju kemtreilsima itd.Pa bi Kinezi itd.mogli početi gađati laserima itd.i te(uglavnom putničke)avione koji rade kemtreilse.Evo,očajni pojedinci,osviješteni klinci,već priručnim dječjim"laserima"gađaju putničke avione oko aerodroma!

 6. Zoran says:

  Znaci radi.

  • Hruscov says:

   Koga Vucic obmanjuje sa naoruzanjem kad sve ima da se kupi kod kineza, moj mali se igra sa takvim laserom izvucenim kao poklon iz smokija... ala cemo da przimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *