ПЕНТАГОН ПРИЗНАО: Руска војска невероватно моћна – морамо је обуздати

ПЕНТАГОН ПРИЗНАО: Руска војска невероватно моћна – морамо је обуздати

19 септембра 2021

Русија има невероватно моћне Оружане снаге и обезбеђена је модернизованим средствима, изјавио је заменик шефа Здруженог комитета начелника штабова Оружаних снага САД, генерал Џон Хајтен.„Русија има невероватно моћну војску, важно је разумети како су је тако снажно променили у последњих 20 година. Такође мислим да је важно да се схвати да се то изненађење није догодило преко ноћи“, рекао је Хајтен током догађаја који је организова Атлантски савет (организација која у Русији има статус непожељне).

Како је истакао, Русија са модернизованим нуклеарним оружјем, могућностима у свемиру и сајбер-сфери представља значајан изазов за Сједињене Америчке Државе.

Хајтен је подсетио да Америка никада раније није покушавала да истовремено обузда два значајна играча – Русију и Кину.

„Кроз читаву нашу историју у својству нуклеарне силе никада нисмо морали да имамо посла са два нуклеарна противника. Изузетно је важно да се ефикасно носимо са Русијом и Кином истовремено“, константовао је он.

Стратешки дијалог са Русијом и Кином неопходан је због стабилности у свету, наглашава генерал, додајући да САД сматрају да су за стабилност у свету важни споразуми Русије и САД о контроли наоружања и америчко-руски преговори о стратешкој стабилности.

Не желимо рат, али морамо обуздати Русију

Према речима Хајтена, Сједињене Америчке Државе не модернизују довољно брзо војску како би обуздале Русију и Кину.

„Главни циљ није рат са Русијом и Кином, то је лоше за свет, за нас, за Русију и Кину. Ми не желимо да се то догоди. Али ако желимо да то спречимо ми их морамо успешно обуздавати, што са друге стране значи да нам је потребна нова модернизована војска, а ми се изузетно споро крећемо према том циљу“, рекао је генерал.

Како је казао, САД су биле најмоћнија сила у свету.

„Али данас имамо супарнике – Русију и Кину којима се морамо бавити. И обе земље брзо напредују, Кина напредује невероватно брзо. Све док не достигнемо исти ниво бићемо у позицији када није важно колико сте испред, ако се неко други креће брже, пре или касније ће вас стићи. Не можемо то да допустимо“, прецизирао је Хајтен.

KOMENTARI6 коментара

 1. persida says:

  Kikiriki ce prodavam, samo da te obuzdavam.

 2. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Generale, vi ste propali. Spalicemo vas zive !

 3. Rusofil Rasputin says:

  Šta je problem? Rusi vole vodku, žene i pesmu, to im dajte i završili ste poso.

 4. Gagi says:

  Odakle stize ta logika da su oni nacija nad nacijama, da nesmetano mogu raspolagati sa drugim narodima i "civilizovati ih" po njihovim merilima "divljeg zapada". Ko je tu naciju stvorio i tu trudnicu porodio, KO je najvise ucestvovao i pomagao u izgradnji "nove nacije". Odakle je taj establisment koji se kao i kod nas stalno vrti na vlasti. Cije je to bilo novorodjeno dete da preuzme sve grehe pravih vladara ovog sveta, pitanje je SAD. Hajde jos malo enigme, KO je to nas rod poklao da bi imao apsolutnu vlast na Balkanu i prostoru gde zivi neki lojalan i kooperativan narod koji u sebi ima dobrotu jagnjeta i Hrista u ovozemaljskoj dusi. Da li je ovo neka nova prica u istoriji koja se vec nije desila,dokle ljudi da budemo tolerantni prema unistiteljima nase dece i unuka, KOJI smo mi to "ljudi" da sve posmatramo sa svemirske udaljenosti kao da se nas to ne dotice. Jeste li svi pijani i drogirani, danas je trovanje i ubistvo jos gore, DA li je ista opstalo od Srpskih gena. Ako niste svesni KO Vam je neprijatelj Vaseg unuka, TO je onaj koji nista svojim radom u zivotu nije stekao a vrlo je bogat.

 5. Gardista says:

  Jeftin nacin praznjenja drzavnog budzeta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u