ПЕНТАГОН ПРИЗНАО: Руска војска невероватно моћна – морамо је обуздати

PENTAGON PRIZNAO: Ruska vojska neverovatno moćna – moramo je obuzdati

19 septembra 2021

Rusija ima neverovatno moćne Oružane snage i obezbeđena je modernizovanim sredstvima, izjavio je zamenik šefa Združenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, general Džon Hajten.„Rusija ima neverovatno moćnu vojsku, važno je razumeti kako su je tako snažno promenili u poslednjih 20 godina. Takođe mislim da je važno da se shvati da se to iznenađenje nije dogodilo preko noći“, rekao je Hajten tokom događaja koji je organizova Atlantski savet (organizacija koja u Rusiji ima status nepoželjne).

Kako je istakao, Rusija sa modernizovanim nuklearnim oružjem, mogućnostima u svemiru i sajber-sferi predstavlja značajan izazov za Sjedinjene Američke Države.

Hajten je podsetio da Amerika nikada ranije nije pokušavala da istovremeno obuzda dva značajna igrača – Rusiju i Kinu.

„Kroz čitavu našu istoriju u svojstvu nuklearne sile nikada nismo morali da imamo posla sa dva nuklearna protivnika. Izuzetno je važno da se efikasno nosimo sa Rusijom i Kinom istovremeno“, konstantovao je on.

Strateški dijalog sa Rusijom i Kinom neophodan je zbog stabilnosti u svetu, naglašava general, dodajući da SAD smatraju da su za stabilnost u svetu važni sporazumi Rusije i SAD o kontroli naoružanja i američko-ruski pregovori o strateškoj stabilnosti.

Ne želimo rat, ali moramo obuzdati Rusiju

Prema rečima Hajtena, Sjedinjene Američke Države ne modernizuju dovoljno brzo vojsku kako bi obuzdale Rusiju i Kinu.

„Glavni cilj nije rat sa Rusijom i Kinom, to je loše za svet, za nas, za Rusiju i Kinu. Mi ne želimo da se to dogodi. Ali ako želimo da to sprečimo mi ih moramo uspešno obuzdavati, što sa druge strane znači da nam je potrebna nova modernizovana vojska, a mi se izuzetno sporo krećemo prema tom cilju“, rekao je general.

Kako je kazao, SAD su bile najmoćnija sila u svetu.

„Ali danas imamo suparnike – Rusiju i Kinu kojima se moramo baviti. I obe zemlje brzo napreduju, Kina napreduje neverovatno brzo. Sve dok ne dostignemo isti nivo bićemo u poziciji kada nije važno koliko ste ispred, ako se neko drugi kreće brže, pre ili kasnije će vas stići. Ne možemo to da dopustimo“, precizirao je Hajten.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Kikiriki ce prodavam, samo da te obuzdavam.

 2. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Generale, vi ste propali. Spalicemo vas zive !

 3. Rusofil Rasputin says:

  Šta je problem? Rusi vole vodku, žene i pesmu, to im dajte i završili ste poso.

 4. Gagi says:

  Odakle stize ta logika da su oni nacija nad nacijama, da nesmetano mogu raspolagati sa drugim narodima i "civilizovati ih" po njihovim merilima "divljeg zapada". Ko je tu naciju stvorio i tu trudnicu porodio, KO je najvise ucestvovao i pomagao u izgradnji "nove nacije". Odakle je taj establisment koji se kao i kod nas stalno vrti na vlasti. Cije je to bilo novorodjeno dete da preuzme sve grehe pravih vladara ovog sveta, pitanje je SAD. Hajde jos malo enigme, KO je to nas rod poklao da bi imao apsolutnu vlast na Balkanu i prostoru gde zivi neki lojalan i kooperativan narod koji u sebi ima dobrotu jagnjeta i Hrista u ovozemaljskoj dusi. Da li je ovo neka nova prica u istoriji koja se vec nije desila,dokle ljudi da budemo tolerantni prema unistiteljima nase dece i unuka, KOJI smo mi to "ljudi" da sve posmatramo sa svemirske udaljenosti kao da se nas to ne dotice. Jeste li svi pijani i drogirani, danas je trovanje i ubistvo jos gore, DA li je ista opstalo od Srpskih gena. Ako niste svesni KO Vam je neprijatelj Vaseg unuka, TO je onaj koji nista svojim radom u zivotu nije stekao a vrlo je bogat.

 5. Ivke says:

  Radi na sebi a druge mani

 6. Gardista says:

  Jeftin nacin praznjenja drzavnog budzeta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *