ПЕНТАГОН РАСПОРЕЂУЈЕ ЛОВЦЕ У ЕНГЛЕСКОЈ

ПЕНТАГОН РАСПОРЕЂУЈЕ ЛОВЦЕ У ЕНГЛЕСКОЈ

4 октобра 2021

СЈЕДИЊЕНЕ Државе ће ове зиме почети распоређивање ескадриле од 27 ловаца пете генерације F-35А у Енглеској.Ово је објавио командант 495 ескадриле америчких ваздушних снага Јан Меклафлин. Још је додао:

„Данас је узбудљив дан. Урадили смо сјајан посао да бисмо стигли овако далеко, али има још много тога да се уради пре него што добијемо авионе ове зиме. Наш 495. пук има славну историју и драго ми је што је пред нама постављање темеља за прве америчке ваздушне снаге F-35А распоређене у Европи“.

Ескадрила је добила име „Валкирија“ и биће прва америчкa ескадрила F-35А у Европи или било где изван Сједињених Држава.

У септембру је генерал ваздушних снага САД Тод Волтерс, командант америчке европске команде и врховни командант савезничких снага НАТО-а у Европи, најавио намеру земаља чланица алијансе да распореде укупно 450 ловаца F-35А националног ваздухопловства у својих 12 база.

Планирано је да Велика Британија 2021. размести ловце у две базе – Маркхам и Лејкенхит.

Швајцарска је 30. јуна објавила да ће купити 36 америчких ловаца F-35А са конвенционалним полетањем и слетањем како би заменила своју застарелу авио-флоту.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. toza says:

    problem je sto kraljica ne da da se stampaju funte, uzgred sa njenim likom. za razliku od bajdenovih nastampanih dolara ove treba platiti i avione odrzavati u funtama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u