ПЕНТАГОН ШОКИРАО СВЕТ: Амерички војници воле Русију, а за то је крива контрола ума!

PENTAGON ŠOKIRAO SVET: Američki vojnici vole Rusiju, a za to je kriva kontrola uma!

9 decembra 2019

Istraživanje Instituta „Regan“ pokazalo je da skoro polovina američkih vojnih domaćinstava Rusiju doživljava više kao saveznika, nego kao pretnju. Zvaničnici Pentagona smatraju da im je Kremlj isprao mozak.

Godišnja nacionalna anketa Instituta o nacionalnoj odbrani istražuje stav Amerikanaca o svim aspektima rata, mira i politike. Najnovija verzija, objavljena u oktobru, sadrži više statističkih podataka nego što biste mogli da otresete štapom, ali u Pentagonu se posebno ističe jedna.Oko 46 procenata vojnih domaćinstava Rusiju vidi kao „saveznika“, dok 28 procenata svih američkih domaćinstava deli to uverenje. Kina je pretekla Rusiju kao najvećeg neprijatelja Amerike, navodi se u istraživanju.

Istraživački centar smatra da pozitivni pogledi na Rusiju uglavnom drže republikanci, što bi moglo objasniti rastuću rusofiliju u vojnim redovima (američki muškarci i žene u uniformama obično glasaju za republikance), ali vrh Pentagona ima druge ideje.

„Postoje napori Rusije da preplavi medije dezinformacijama kako bi sejala sumnju i konfuziju“, izjavila je za Glas Amerike portparol Ministarstva odbrane potpukovnik Karla Glison. Rusi to rade, objasnila je ona, „lažnim narativima osmišljenim za kreiranje nedopuštenih saosećajnih stavova“.

Da li se ovi narativi ubacuju u glave vojnika putem satelita ili preko propagandnih zraka koje podstiču zbunjenost?

„Ne, na američku vojsku su uticali hakeri koje sponzoriše Kremlj, proruski mediji, pa čak i „pozitivne izjave predsednika Trampa o Rusiji“, naveo je istraživač Džordž Benitez.

„Opasno je“, rekao je Benitez za „Glas Amerike“. Međutim, on se nije osvrnuo na svoj rad sa Atlantskim savetom, snažno antiruskim istraživačkim centrom koji sponzoriše NATO i proizvođači oružja.Glison je navela da vojska „aktivno radi na razotkrivanju i suzbijanju ruskih dezinformacija“.

Ako se ne prikažu ponovne „Crvene zore“ na američkim bazama širom zemlje, nije sigurno na šta se tačno misli.

Onda opet, možda vrh Pentagona ima drugačije razumevanje ljubavi. Možda visoki vojni zvaničnici izražavaju svoju ljubav prema Rusiji ne držeći „simpatične poglede“, već pomerajući svoje snage što bliže njenim granicama, odvaživši zabranjenog ljubavnika da napravi prvi korak.

(Vostok.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Meni beli Amer u Volgrinu za kasom pita odkle sam jer imam malo ruski naglasak za njega. Reko iz Srbije, Jugoslavija, Evropa...mi smo vrlo slicni Rusima. On dodaje: Najbolji prijatelj mi bio Rus... Drugi Amer kaze da najvise voli da posluje sa Rusima. Dogovre se za cas, kesnu pare i kraj. Ali ove price nisu od pre godinu dana, nego od pre 5 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *