ПЕНТАГОН У ПАНИЦИ: До 2025. ћемо изгубити војну надмоћ над Русијом

PENTAGON U PANICI: Do 2025. ćemo izgubiti vojnu nadmoć nad Rusijom

9 marta 2018

Američki kontingent u Evropi do 2025. godine može izgubiti vojnu nadmoć nad Rusijom, rekao je vrhovni komandant snaga NATO u Evropi, američki general Kertis Skaparoti.

„S obzirom na brzinu kojom se oni (ruska vojska) modernizuju, ne možemo da dozvolimo da usporimo obnovu naših oružanih snaga, inače će do 2025. godine imati dominaciju nad našom armijom u gotovo svim pravcima“, rekao je general .

Pored toga, Skaparoti je naglasio napore Rusije da uspostavi kontrolu nad morskim pravcima na Arktiku. Prema njegovim rečima, Moskva će, ukoliko želi, moći da uspostavi kontrolu nad severnomorskim putem u roku od dve do tri godine, dok SAD „zaostaju u tom pravcu“.

Komanda SAD u Evropi je zatražila 6,5 milijardi dolara (dva više nego prošle godine) za finansiranje Evropske inicijative za odvraćanje, čiji je cilj vojno odvraćanje Rusije. Novac je planiran da se potroši na povećanje „borbene gotovosti vazdušnih, kopnenih i morskih snaga“.

Juče je Skaparoti takođe sapoštio da se Rusija plaši prednosti alijanse.

Rusija priznaje prednosti NATO-a u slučaju oružanog sukoba, izjavio je američki general Kertis Skaparoti, glavni komandant NATO snaga u Evropi, na saslušanju u Komitetu za oružane snage Senata SAD.

„Iako je u njih prednost, čak i na polju konvencionalnog oružja, zahvaljujući bliskoj unutrašnjoj liniji komunikacije i veličini njihovih snaga, na dugoročnom planu NATO ima ogromne prednosti koje oni prepoznaju i kojih se plaše“, – rekao je Skaparoti.

Ranije je general bio pitan da li se slaže sa ekspertskim procenama da bi Rusija mogla „potisnuti“ NATO vatrenim oružjem u slučaju oružanog sukoba u Evropi. Skaparoti je rekao da se kategorički ne slaže sa ovim procenama.

(Vostok)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Hahahahahahahahahahaha..............,do 2025.kažete,je li? Pa da je niste izgubili napali bi ste vi Rusiju bez trunke odlaganja,jer ukoliko ne dođete do prirodnih resursa,hoću reći opljalkate,do 2025.ima da lipsavate po ulicama od zime i gladi! Rusiju ne smete da napadnete! Vi naci-čemerikanci možete SAMO onoga od koga ste 25 puta jači da napadnete! Gotovi ste! Vaša propast će biti duga i bolna! Zaslužili ste sve najgore!

 2. Sasulja says:

  Ti skapavi,jedino da isprobas prakticno ko je u prednosti,ovako na prazno ne vredi lupati kao Maksim po diviziji.

 3. Idi begaj:) says:

  Hahahahahaaaaaa...padavicari!

 4. vuk says:

  Vi ste je vec izgubili samo vas niko nije obavestio

 5. pravda says:

  Samo da se NATO pljackasima stane na put,i gotovo je nema pljacke,nema amerike.Stop EU Stop NATO paktu.Stop daljoj prodaji drzavnih dobara zapadnim fasistima i domacim izdajnicima.Zivela Rusija,jedina slobodna drzava sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *