ПЕНТАГОН УЛАЗИ У ТРКУ СА РУСИЈОМ

PENTAGON ULAZI U TRKU SA RUSIJOM

13 marta 2019

PENTAGON planira 2,6 milijardi dolara usmeri u proizvodnju hipersoničnog oružja.

Ovo se moglo očekivati nakon pojave ruskih raketnih sistema „Avangard“, „Kinžal“ i „Cirkon“.

U „budžetskom zahtevu“ Pentagona za finansijsku 2020-tu navodi se da će to biti hipersonično oružje koje će protivnicima  biti teško otkriti.U istom zahtevu Kongresu SAD američko Ministarstvo odbrane traži 3,7 milijardi dolara za konstrukciju i proizvodnju bespilotnih letelica koje će imati povećanu slobodu manevrisanja i biti „još smrtnonosnije“.

Pentagon je takođe najavio „projekte zasnovane na veštačkoj inteligenciji“ sa „automatizovanom obukom personala“.

Za te projekte traži 2,6 milijardi dolara. Kao i za hipersonične rakete.

Američki predsednik Donald Tramp – u svom „budžetskom zahtevu“ Kongresu SAD – insistira na 750 milijardi dolara za nacionalnu bezbednost. Od toga bi za Pentagon otišlo 718 milijardi dolara.

Pentagon je već potpisao ugovor o proizvodnji hipersoničnog oružja (sa dirigovanom bojevom glavom) sa vojnom kompanijom  Raytheon. Prva ugovorna suma je veća od 60 miliona dolara.

KOMENTARI4 komentara

 1. A akoM says:

  A ja cijelo vrijeme mislio da Rusija pokušava pratiti USA tempo naoružavanja!Hoću reći,USA samo misli pojačati tempo!

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Pa ako si hrvatić nisi valda toliko glup i slep pa da nisi čuo šta pričaju najviši američki generali iz Pentagona, da imaju zastarelo oružje i da nemaju odbranu od Rusije?

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kauboji smrdonogi, nemate vi kapaciteta da razvijate takva nova oružja i da finansirate ratove i baze po Svetu, posebno kada ste nakamarili ovolike dugove a pola naroda vam živi na socijali, bez zdravstvenog osiguranja i po šatorskim gradovima; to zna biti opasno po građanski rat i disoluciju države.

 3. A akoM says:

  Imaju oni i jedni i drugi još puno moćnijeg oružja kojeg čuvaju u tajnoj rezervi,a ne laprdaju o njemu!Mislim da je mnogima jasno da su pola UFO-a zapravo replike USA Air Force tajna flota!A to je samo vrh ledenog brijega s obje strane!Ratovi koje vode su smiješna igrica spram ratova koje mogu voditi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *