ПЕНТАГОН УСПАНИЧЕНО САОПШТИО: Кина претекла САД у војној бродоградњи и по копненим балистичким и крстарећим ракетама

PENTAGON USPANIČENO SAOPŠTIO: Kina pretekla SAD u vojnoj brodogradnji i po kopnenim balističkim i krstarećim raketama

2 septembra 2020

ORUŽANE Kine pretekle su Oružane snage SAD u vojnoj brodogradnji, po kopnenim balističkim raketama, krstarećim raketama i integrisanim sistemima PVO.

Ovo se navodi u godišnjem izveštaju Pentagona o vojnoj moći Kine.„Tokom protekle dve decenije, Kina je mobilizovala resurse, tehnologije i političku volju da ojača i modernizuje Oružane snage u gotovo svim segmentima“, navodi se u tom izveštaju.

Američko Ministarstvo odbrane tvrdi i da Peking ima ambiciju da do sredine veka stvori vojnu sila koja će biti jednaka ili čak superiorna američkoj.

U istom izveštaju se takođe tvrdi da će Kina u narednoj deceniji značajno povećati svoj arsenal nuklearnih bojevih glava.

Taj arsenal se trenutno procenjuje na preko 200, a najmanje će se – zazire Pentagon – udvostručiti jer Kina širi i modernizuje svoje nuklearne snage.

KOMENTARI2 komentara

  1. mr.Gnevius says:

    Haha,"do sredine veka"... Kako se smrdonogi kauboji tese. To je gotovo za 10 godina.

  2. petrovgrad says:

    Nisam stručnjak za vojsku, ali jedna stvar mi se uklapa i to veoma čvrsto i nepobitno. Kada su naši oborili nevidljivi kod Budjanovca, koji je napravqen od do tada nepoznatu u svetu Stelts tehnologiju. Kinezi došli u posed, savladali je i tada je počela primena te tehnologije u vojnoj tehnici Kinske armije. Do tada svaki drugi satelit koji su lasirali topio im se u orbiti, toga se lepo sećam. Kada je posle 200-te Kondoliza Ras sletela na aerodrom naPeking, istog trenutka u znak dobrodošlice uzletela su dva lovca original kopije nevidljivog. Tada se Kondoliza Rajs u znak protesta vratila u avion.kon kopirana i nazad. Hvala Slobodane i ako si im ga poklonio. Lepo su to i pametno iskoristili Kinezi i služi im svrsi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *