ПЕНЗИОНЕР КОМЕ СУ У СПЛИТУ ДЕМОЛИРАЛИ АУТО: „У Београду не ломе хрватске аутомобиле“

PENZIONER KOME SU U SPLITU DEMOLIRALI AUTO: „U Beogradu ne lome hrvatske automobile“

13 aprila 2017

3-17

Penzionisanom pripadniku Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Saši Kesiću već drugi put za tri godine uništen je auto u Splitu. Iako rođen u ovom gradu, a sa suprugom i ćerkama poslednjih nekoliko godina boravi u Beogradu, Kesiću je auto „fijat multipla“ demoliran, verovatno jer su na njemu bile beogradske registartske tablice!

Kako je Saša Kesić rekao za „Novosti“, često sa suprugom odlazi u rodni Split, a živi u Srbiji gde mu je odobren boravak, dok žena i ćerka imaju dvojno državljanstvo. Kao i 2014, kada je automobil bio parkiran u splitskoj Karmanovoj ulici, tako je i sada razbijen na mestu „Split parkinga“ u Plinarskoj ulici.

– Sa kola mi je skinuta zadnja registarska tablica, izduvana zadnja guma, pokidani retrovizori, a peta vrata izgrebana – kaže Kesić. – Pre tri godine vandali su pokidali nekoliko delova sa kola, ukrali registracije, a na haubi urezali veliko slovo U sa krstom, koje i dalje stoji kao „trofejčić“.

Po njegovim rečima, tada je na unutrašnjem retrovizoru imao i zastavu FK Hajduk, kao i oznake firme „Nadalina“, ali ni to nije pomoglo da napadači odustanu.

– Ovoga puta je jedina razlika u tome što je policija radila svoj posao vrlo profesionalno – kaže naš sagovornik. – Da li će, međutim, uzeti otisci u ovom trenutku odati već registrovanog prestupnika, ili će se on „pojaviti“ kasnije, to ćemo tek videti. Osim toga, često i kada policija završi svoj deo posla, zakaže pravosuđe.

Kako Kesić kaže, njegovi prijatelji, uglavnom muzičari, koji su mu dolazili u goste na Novi Beograd, nisu imali ovakva iskustva, niti bilo kakva oštećenja vozila. Pre sedam godina su mu, kako kaže, u Beogradu skinute jedan dan stare ST tablice sa „tvinga“, ali auto nije bio oštećen. To, kako smatra, ukazuje na kriminalističke namere, a ne na iživljavanje.

– Nije bilo problema za one koji sa splitskim tablicama dođu u Beograd i moji prijatelji ne dožive takvo varvarstvo – objašnjava naš sagovornik. – Sa druge strane, u Splitu stradaju i automobili sa hrvatskim tablicama, posebno iz Zagreba i Rijeke. Ovde je to, nažalost, uzelo maha.

Zato je, kako Kesić kaže, pre tri godine, njegova supruga Marija Martinić isprovocirana činjenicom da su joj demolirali automobil u Splitu samo zato što ima beogradske registarske tablice, splitskim vlastima poslala otvoreno pismo.

– Sve što je tada napisala, stoji i sada – kaže Kesić.

– Reč je o parkingu koji se graniči sa dečjim igralištem, na kom već nekoliko godina ne opstaje nijedan auto bez splitskih oznaka. Nadam se da će se ovo varvarstvo iskoreniti i da će turisti mirno dolaziti u Split.

MUZIKA

Kesić je poznat i kao muzičar. Krajem osamdesetih svirao je u alternativnim grupama „Tužne uši“ i „Stigmata“, ali i danas se, kako kaže, aktivno bavi muzikom. Trenutno ima solo projekat Jimi and the Garage Band.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zig says:

    to se zove veliko srpska agresija automobilima na hrvatsku, stalno se prica kako smo mi nekulturni i ovakvi i onakvi a sa BG tablama kada nekuda odes u HR kao da su videli malog zelenog koji im hoce naseliti zemlju. mi agresori a oni dobri jadni mali koji se izivljavaju nad kolima. kola ne vracaju udarac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *