ПЕПСИ ПРИЗНАО: Флаширана вода је обична чесмовача!

ПЕПСИ ПРИЗНАО: Флаширана вода је обична чесмовача!

2 новембра 2015

plastic-water-bottlesНедавно је корпорација Пепси признала да њихова флаширана вода под називом Аqуафина није пречишћена нити изворска вода, већ само обична вода из чесме. Компанија ће сада бити приморана да промени етикету на постојећој флаши.

Многи потрошачи бирају флаширану воду, јер су забринути због квалитета воде из водовода која садржи висок ниво флуора и других хемикалија. Нажалост, сада се зна да у многим случајевима флаширана вода заправо није ништа болја од воде из славине.

Већ годинама организација под називом, “Међународна корпоративна одговорност” провера садржај флаширане воде и врши притисак на компаније како би спречили дистрибуцију лажне робе.

Вода Аqуафина је заправо један од најпродаванијих водећих брендова у свету.

Организација “Међународна корпоративна одговорност” сада анализира флаширану воду Кока-коле како би утврдила да ли је у питању лажно рекламирање. Међутим, у овој компанији негирају да је њихов производ вода са чесме.

“Ми не верујемо да су потрошачи збуњени због порекла воде. На етикети се јасно наводи да је вода пречишћена“, рекла је портпаролка Кока-коле, Дијана Гарца Ћарланте.

Велики снабдевач флаширане воде, компанија Ниагра Боттлинг, недавно је саопштила да је један од њихових извора контаминиран ешерихијом коли, због чега су многе друге водеће компаније повукле своје производе.

Њебтрибуне.рс

KOMENTARI2 коментара

  1. Aleksandar says:

    Hahahha Del Boj im dao ideju za posao. :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u