Першун испира бактерије из организма

Peršun ispira bakterije iz organizma

1 maja 2018

PERŠUN je nadaleko čuven kao biljka koja doprinosi ubrzanom izbacivanju tečnosti iz organizma, pa je posebno preporučljiva kod osoba koje imaju obolele bubrege i probleme sa mokraćnim putevima. Koren ove biljke deluje kao diuretik i koristi se za lečenje raznih oblika vodene bolesti, kakve su prekomerno nakupljanje tečnosti u organizmu. Iako se u tradicionalnoj medicine preporučuje i kod artritisa i gihta, pokazalo se da peršun efikasno ispira bakterije iz urinarnog trakta, u slučaju infekcije mokraćnih organa, kao i nakon operacije prostate, radi bržeg oporavka.

Osim tečnosti, podstiče i izlučivanje soli iz organizma što pozitivno deluje na smanjenje krvnog pritiska i ujedno pomaže kod gojaznosti. Listovi peršuna su izvrstan izvor vitamina C, pa je dobro jesti ih i u svežem obliku.

Čaj od korena

Koren peršuna koji teži oko 15 grama isecka se na sitne kockice i ubaci u 200 mililitara ključale vode i dodatno prokuva još pet minuta. Posuda se potom poklopi i ostavi da se prohladi oko 15 minuta, nakon čega se iscedi i konzumira mlak bez dodatnih zaslađivača. Da bi mogao da ispolji sve svoje lekovite moći potrebno je piti dve do tri šolje ovog napitka u toku dana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *