PERU: Bivši košarkaš iz Srbije švercovao kokain

PERU: Bivši košarkaš iz Srbije švercovao kokain

14 августа 2014

kosarkasPeruanska policija uhapsila je na aerodromu dvojicu srpskih državljana zbog pokušaja šverca kokaina, javlja B92.

Uhapšeni su bivši košarkaš Crvene zvezde Nikola Radojičić (27) i njegov prijatelj Uroš Dokić (21), koji su pokušali da iznesu drogu iz zemlje u kapsulama koje su progutali.

Peruanski mediji su objavili fotografije dvojice uhapšenih mladića na kojima drže rendgenske snimke abdomena, na kojima se naziru kapsule sa kokainom. Radojičić je progutao 23 kapsule sa po 10 grama kokaina, dok je Dokić progutao devet pilula.

Njih dvojica su u pratnji policije prebačeni u bolnicu u blizini aerodroma Horhe Čavez u prestonici Perua Limi.

„Prema izvorima iz Direktorata policije za borbu protiv narkotika, njih dvojica su članovi mreže švercera, a u izjavi policiji su rekli da im je drogu dao Bugarin koji živi u Peruu“, navodi list „El Komersio“.

Policijski izvori navode da se radi o grupi koja ima veze sa inostranstvom, a glavna delatnost je snabdevanje evropskog tržšta kokainom.

Kako piše list, policija nije isključila mogućnost da su Radojičić i Dokić povezani sa nedavno ubijenim srpskim državljaninom Goranom Stavrićem Frederikom, koji je povezivan sa dilerima droge u Boliviji i Ekvadoru.

Ispituje se i da li imaju veze sa takođe ubijenim Markom Mitićem, koji je hapšen prošle godine u Peruu zbog poslova sa drogom.

Radojičić je srpskoj javnosti poznat po nastupima za mlađe selekcije nacionalnog tima, igrao je za Crvenu zvezdu, a iako nije ispunio svoj košarkaški potencijal, igrao je u Makedoniji, Gruziji, Kipru, Litvaniji…

Peru, Čile, Bolivija i Ekvador se u poslednjih godina dana često spominju kao zemlje u kojima operišu kriminalci sa balkana, a prošlog meseca je zabeleženo više vatrenih obračuna i likvidacija u kojima su ubijani kriminalci iz Srbije i Hrvatske.

Novosti.rs

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u