ПЕСКОВ: Не правити паралелу између посете Нетанијахуа и испоруке С-300 Сирији

PESKOV: Ne praviti paralelu između posete Netanijahua i isporuke S-300 Siriji

11 maja 2018

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je pogrešno praviti paralelu između izjave pomoćnika ruskog predsednika Andreja Kožina o tome da se pregovori o isporuci S-300 Siriji ne vode i posete izraelskog premijera Benjamina Netanijahua Moskvi.Kako je objasnio, intervju koji je Kožin dao listu „Izvestija“ urađen je pre nego što je Netanijahu uopšte i doputovao u Moskvu.

„Kožin je čovek koji vodi sektor vojnotehničke saradnje, te ja ne razumem šta ima tu da se komentariše. On je sve veoma precizno rekao“, istakao je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe rekao i da o takvoj postavci stvari niko nikada nije govorio, ali da Rusija svakako ostavlja mogućnost da tako nešto sprovede u delo pogotovu nakon bombardovanja koje su SAD, Francuska i Velika Britanija nedavno izvele.

Podsetimo, pomoćnik ruskog predsednika za vojnotehničku saradnju Vladimir Kožin rekao je da se pregovori o isporuci ruskih protivvazdušnih sistema S-300 Siriji ne vode.

On je ocenio i da sirijska vojska trenutno raspolaže svim neophodnim sistemima koji su joj potrebni.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  Izrael ne sme ni da ne uvažava Rusiju a time i njene veoma važne datume, jer ne samo da je Rusija vojno prisutna u susednoj Siriji nego stoji kao otvorena i ta mogućnost o isporuci S-300 ako nema drugog rešenja.

  • KUZMAN says:

   Nikad Rusija nece Siriji isporuciti S300 a da prethodno Izraelu ne prosledi kodove tog S300.Da bi ga Izraelci mogli ometati ili blokirati u slucaju rata.Rusi su Iranu isporucili taj sistem ali kodove su prethodno Izraelu dali.Tako da u slucaju Iransko Izraelskog rata taj s300 bice bezvredan.

 2. Kulak says:

  Židovski lobi u Rusiji jednako je jak kao i židovski lobi u SAD.Vladimir Putin mora voditi računa o tome da su većina ruskih tajkuna,oligarha i bankara židovskog porekla (Abramovič,Gerkus,Giner,Vakseljberg,Šamis) i zato neće uraditi ništa protiv državnih interesa Izraela.

  • KUZMAN says:

   I Warburg je Jevrej vrlo mocna figura iz senke u Kremlju.

 3. Trifun says:

  UPOZORAVAM Rusiju da ne dozvoli da je Iranski nacisti i njene dzihadisticke antisemitske brigade uvuku u sve dublji sukob sa Izraelom!! Kao sto je taj Celabi u Iraku radio, lazima uvukao SAD i zapadne genocidne hijene da napadnu Irak kako bi Iran preuzeo svog bivseg dugogodisnjeg neprijatlja u potpunosti!! Rusija mora da kaze Iranu da napusti Siriju, to je jedini nacin da se izbjegne direktni sukob sa Izraelom i garancija da Rusija nece biti uvucena u taj rat u sredini! Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *