ПЕСКОВ ОШТРО: „На санкције одговарамо истом мером!“

ПЕСКОВ ОШТРО: „На санкције одговарамо истом мером!“

21 јуна 2017

Кремљ са жаљењем гледа на то што САД инсистирају на санкционој реторици, а Москва ће као одговор на то бити принуђена да припреми адекватне мере и то по принципу реципроцитета, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

– Као што се показало за протеклих неколико година, главни одговор на политику санкција је принцип реципроцитета. На увођење додатних санкција гледамо са жаљењем, жао нам је што се и даље инсистира на политици санкција, то је веома далеко од конструктивног разговора – рекао је Песков.

Према његовим речима, такав приступ не доприноси тој политичкој вољи како би се разрешила украјинска криза.

Упитан какав ће бити одговор Москве, Песков је истакао да се и даље ради на формулацији реципрочних мера.

Портпарол руског председника је такође прокоментарисао и могућу испоруку америчких авиона Украјини, рекавши да Кремљ о томе никакву информацију није добио, као и да је у питању међусобни договор двеју земаља, иако би Вашингтон, како је рекао, у тој ситуацији требало на уму да има да је у тој земљи и даље у току грађански рат.

Песков је такође истакао и да Москва није сагласна са тврдњом да би Русија требало да напусти исток Украјине и Донбас, будући да она уопште није тамо, па да су самим тим такве изјаве неумесне.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u