ПЕСКОВ ОШТРО: „На санкције одговарамо истом мером!“

PESKOV OŠTRO: „Na sankcije odgovaramo istom merom!“

21 juna 2017

Kremlj sa žaljenjem gleda na to što SAD insistiraju na sankcionoj retorici, a Moskva će kao odgovor na to biti prinuđena da pripremi adekvatne mere i to po principu reciprociteta, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

– Kao što se pokazalo za proteklih nekoliko godina, glavni odgovor na politiku sankcija je princip reciprociteta. Na uvođenje dodatnih sankcija gledamo sa žaljenjem, žao nam je što se i dalje insistira na politici sankcija, to je veoma daleko od konstruktivnog razgovora – rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, takav pristup ne doprinosi toj političkoj volji kako bi se razrešila ukrajinska kriza.

Upitan kakav će biti odgovor Moskve, Peskov je istakao da se i dalje radi na formulaciji recipročnih mera.

Portparol ruskog predsednika je takođe prokomentarisao i moguću isporuku američkih aviona Ukrajini, rekavši da Kremlj o tome nikakvu informaciju nije dobio, kao i da je u pitanju međusobni dogovor dveju zemalja, iako bi Vašington, kako je rekao, u toj situaciji trebalo na umu da ima da je u toj zemlji i dalje u toku građanski rat.

Peskov je takođe istakao i da Moskva nije saglasna sa tvrdnjom da bi Rusija trebalo da napusti istok Ukrajine i Donbas, budući da ona uopšte nije tamo, pa da su samim tim takve izjave neumesne.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *