ПЕСКОВ ПРОКОМЕНТАРИСАО ПОСТУПАК ЗАХАРОВЕ: Посебно поменуо Србију и Србе

PESKOV PROKOMENTARISAO POSTUPAK ZAHAROVE: Posebno pomenuo Srbiju i Srbe

8 septembra 2020

Portparol predsednika Vladimmira Putina, Dmitrij Peskov je reagovao na pogrešno protumačen post Marije Zaharove na Fejsbuku, te saopštio da je verovatno došlo do nesporazuma u vezi s pojedinim formulacijama u njenoj objavi povodom posete predsednika Srbije Vašingtonu. Istakao je da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera i da su Srbi za Rusiju bratski narod.

„Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, znam da se moja koleginica izvinila. Stoga polazimo od toga da niko neće sumnjati u privrženost i duboko poštovanje prema Srbiji u celini, i konkretno srpskog rukovodstva“, rekao je Peskov.Dodao je da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera.

„Naši prijateljski, partnerski odnosi, strateško partnerstvo sa Srbijom, su jedan od najvažnijih prioriteta naše spoljne politike. Srpski narod je naš bratski narod i apsolutno svi, bez izuzetka, rukovodstvo Rusije, stručnjaci, su privržene pristalice daljeg razvoja našeg partnerstva“, rekao je Peskov,

Peskov je dodao da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije čini mnogo u cilju razvoja i produbljivanja odnosa između Rusije i Srbije, između ostalog i u cilju zaštite interesa bratskog naroda u Srbiji u međunarodnoj areni.

(Vostok)

KOMENTARI8 komentara

 1. Zli Vuk says:

  LICEMERNOST - i amera i rusa.PARTNETSKI odnosi,slona i miša niti su kad postojali niti će kad postojati.To je prirodni zakon koji je ISPRAVAN i nepromenjiv.Gospođa Zaharova je bila drska - ali nažalost ISKRENA.

  • padre says:

   Ja bi bio sretan, što su Rusi "licemerni", mogli su da nas "iskreno" izbace iz povlaštenih trgovinskih sporazuma i ugovora!

  • Jovan says:

   Glupost! Taman da Zaharova svaki dan tvituje antisrpske tvitove( ovaj nije, ali vi niste razumeli), to ne moze da se meri sa zapadno-satanske izjave o Srbiji i srpskom narodu 90-ih. Taman da svaki dan psuje majku svim Srbima ne moze da se meri sa bombardovanjem Srbije, Republike Srpske, Krajine. Ona je samo napisala kako su Amerikanci bahati i kako se ponasaju prema vazalnim drzavama( tzv. prijateljskim). ALI bolesni natokursadzije su jedva docekali ovaj tvit da bi pljuvali po Rusiji( koja nas nije bombardovala, a plus nas brani u UN).

   • RUBIKON says:

    Bravo! Kao da si mene pitao... Najbolje da svi ovi koji misle suprotno pogledaju Netflix seriju "House of Cards"... Tu je vrlo lepo, bez uvijanja, opisano kako funkcionise americki establishment i, braco i sestre, nemojmo se zamajavati, niko tamo nas ne mrzi zato sto smo Srbi nego su samo i jedino PARE u pitanju... I Novaku su napakovali jedino i samo zato sto se drznuo da im gurne prst u oko i poremeti sistem koji su oni odavno ustolicili. Sto se Novaka tice, i njemu bi trebalo da bude jasno da on kao svetski #1 igra na sporednim terenima zato sto njegov sponzor nije Nike, nego... PARE, PARE, SAMO PARE!!!

  • test01 says:

   Pa kako to vi strpaste amere i Ruse u isti lonac nikako mi nije jasno... Gospodja je bila iskrena i potpuno je u pravu sto je rekla, ne treba da se izvinjava! To sto su zapadne marionete ovako drske i ljute na svoju sopstvenu glupost i potpisuju ono sto ne razumeju, ne treba da ispoljavaju nad bratskim Ruskim narodom - ali mislim da im i jeste cilj da prekinu odnose sa Rusijom i "uvedu sankcije" kao sto im to gazda naredjuje. Zasto Srpski narod sve ovo trpi i do kada ce - to je druga stvar!

 2. Nine says:

  Zaharova je, kao i uvek, bila sasvim korektna i izrekla je ono što bi rekao svako normalan. Posle sve skandaloznijih poteza Aleksandar Vučić je poslednjim potezom napravio skandal kakav sebi ne bi dozvolio niko normalan i takvim potezom ne samo osramotio Srbiju već je zavadio sa celim svetom. Odrekao se dela sopstvene teritorije, što mu je oduvek bila očigledna namera (zbog koje je uostalom i doveden na vlast), zabio nož uleđa Rusiji i Kini, izbijajući im iz ruku mogućnost odbrane teritorijalne celovitosti Srbije u UN po Rezoluciji 1244 SB OUN, odrekao se ekonomske saradnje sa Kinom u korist SAD, snabdevanja Srbije ruskim gasom, čime je ugrozio realizaciju Turskog toka, čime je doveo u pitanje opstanak još ono malo preduzeća u Srbiji koji koriste gas kao energent, a tim potezom naneo je nesagledivu štetu Turskoj, pored pristajanja na izmeštanje ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim, kršeći time Rezoluciju 478 SB OUN, pri tom navlačeći na Srbiju bes čitavog islamskog sveta. Sedenje na stolici ispred Trampa izgledalo mi je kao sedenje studenta ispred katedre profesora koji ga ispituje, te mu, nakon nikakvog odgovora, u indeks upiše peticu i uz vraćanje indeksa da mu i olovku kojom mu je upisao peticu. Najsramniji potez jednog državnika o kome uostalom bruje svi mediji, ne samo u regionu. Uzalud se režimski mediji trude da skrenu pažnju sa glavne stvari (kao i uvek), na izjavu Marije Zaharove, pa i sam Vučić izjavom o zameni fascikle (u šta ne bi poverovalo dete iz predškolske ustanove) te izjavom da je potpisao sporazum sa SAD, a ne sa Hotijem, što je odmah demantovao Ričard Grenel tvrdnjom da je upravo potpisao sporazum sa predstavnikom vlasti "Republike Kosovo", kako je i naziva protivustavni Briselski sporazum, koji je on potpisao. Prema tome gospodo novinari ne trudite se više braniti neodbranjivo i ispirati mozak onima kojima ga nikad niste mogli ispirati.

 3. Beauty says:

  Jaooj, pa neka puste žensku da razvija svoju kreativnost. Onaj kome Zaharova namesti nogice odmah postane mnogo lepši i simpatičniji, zamalo da se po prvi put zaljubim u svog sopstvenog predsednika jedini problem što on ipak nije sa tako lepim nogicama, šmrc, šteta!

 4. Madre says:

  vulinu je očigledno krivo i ljubomoranje, hteo bi i on da se smesti trampu u stolicu pa da mu zaharova pravi nogice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *