ПЕСКОВ УПОЗОРАВА ЗАПАД: „Распирујете хистерију, биће последица“

PESKOV UPOZORAVA ZAPAD: „Raspirujete histeriju, biće posledica“

21 novembra 2021

ZAPAD veštački raspiruje histeriju time što upozorava na moguću pripremu ruske „invazije“ na Ukrajinu, Kremlj ne isključuje pokušaje provokacija u cilju opravdanja navoda zapadnih zemalja, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.– Oni koji su svoje Oružane snage doveli iz inostranstva nas optužuju za neku neobičnu vojnu aktivnost na našoj teritoriji. Odnosno, Sjedinjene Američke Države. Pa, to nije sasvim logično, niti sasvim pristojno – dodao je.

Na pitanje šta je cilj Kijeva u izjavama o „posledicama“ po Rusiju u slučaju navodne invazije na Ukrajinu, Peskov je odgovorio da „Ukrajina, najverovatnije, preduzima još jedan pokušaj da započne vojno rešenje sopstvenog problema i da sebi samoj i svima u Evropi izazove još jednu nesreću“.

To je ono što Ukrajina traži, ocenio je portparol.

Prema njegovom mišljenju, Kijev „to najverovatnije pokušava, skrivajući se upravo iza onih vežbi NATO-a, brodova NATO-a u Crnom moru – američkih i britanskih vojnika u regionu, kojih je sve više“.

– To je ono čemu Ukrajina teži. I ovo je, naravno, srceparajuća slika, zato što će izazvati najteže, najozbiljnije posledice – naglasio je Peskov.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *