PESKOV: Zapad napada Putina zato što ne prepušta Rusiju u njihove ruke

PESKOV: Zapad napada Putina zato što ne prepušta Rusiju u njihove ruke

7 novembra 2014

peskov-syria-snowden-g20.siPortparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, rekao je danas da zapadni napadi na ličnost Vladimira Putina u Kremlju izazivaju samo nedoumice i čuđenje.

„Napadi Zapada na Rusku Federaciju na kraju se najčešće fokusiraju na ličnost njenog predsednika. To potvrđuje i ono što se događa na infromativnom planu, to demonstriraju i različiti potezi preko sankcija. U svemu tome se često uočava antiputinska personifikacija“ – ukazao je Peskov.

Pa dodao: „Oni to stalno rade, a sve to ne izaziva ništa drugo osim čuđenja“.

Zamoljen da objasni – zbog čega se baš to događa, Peskov je podvukao: „Jaki lider, koji je u stanju da konsoliduje najveći deo društva, malo je po volji onih koji najviše vole da imaju posla sa savitljivima državama, a Rusija nije od tih“.

Istim povodom se oglasio i uticajni predsednik spoljnopolitičkog komiteta Državne Dume Aleksej Puškov, koji je prvo ocenio da je sa Sirijom, Ukrajinom, Islamskom državom i Končitom Vurst koja peva Ban Ki Munu „svetska politika ušla u kuće i stanove običnih ljudi“.

Potom je ukazao da je Putinov govor u Valdajskom diskusionom klubu na Zapadu dočekan na nož i da je naslov u „Njujork Tajmsu“ bio „Putin nasrće na SAD“, a u „Fajnenšel Tajmsu“ „Putin raspaljuje negodovanja povodom poteza SAD“.

Sve je ovo, tvrdi Puškov, objašnjivo jer su Amerikanci ubeđeni da Putin udara na same osnove svetskog poretka koji su SAD i Zapad uspostavili u svom interesu.

„Proteklih 15 godina su na ubedljiv načine pokazale – ocenio je Puškov – da same SAD podrivaju svoj „svetski poredak“. Međunarodno pravo – kojeg se Obamina administracija setila povodom Krima – Vašington uvek odbacuje kada mu je to potrebno. Upravo Vašington po svom nahođenju nameće pravila koja drugi treba da slede. Zato i nemamo svetski poredak, već – globalni haos u kojem SAD žele da budu lideri“.

Putin se osmelio da na to ukaže i zato je prema sebi izazvao „još veću mržnju“:

„Putin je meta nemilosrdnih napada. Cilj demonizacije i Putina i Rusije – sa opružbama na njihov račun za antiamerikanizam i napade na američki svetski poredak – jeste prikrivanje činjenice da se taj poredak raspada pred našim očima. Cilj je i skrivanje istine da su se izvan samog Zapada umorili svuda u svetu od gospodstva Zapada“.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *