Pet osoba privedeno u aferi „Galenika“

Pet osoba privedeno u aferi „Galenika“

11 septembra 2013

GalenikaPripadnici Uprave kriminalističke policije su priveli pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe u preprodaji lekova Galenike.

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Sektorom poreske policije danas su lišili slobode pet osoba, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Slobode je lišen vlasnik i direktor privrednih društava „Bg pharm“ d. o. o. „MG Remedy group“ d. o. o, „Ackrobiotica“ d. o. o. i Zdravstvena ustanova – Apoteka „Higija farm“ d. o. o. sa sedištem u Beogradu Mladen Gazikalović (55), saopštila je Uprava kriminalističke policije.

Lišeni su slobode i bivši pomoćnik generalnog direktora „Galenika“ a. d. Dragan Šebrek (55) iz Zemuna i zamenica direktora privrednog društva „Bg pharm“ d. o. o. Milica Mirković (42) iz Beograda.

Slobode su lišeni i direktorka privrednog društva „MG Remedy group“ d. o. o. Dragana Šutić (41) iz Beograda i odgovorno lice u preduzeću Zdravstvena ustanova – Apoteka „Higija farm“ d. o. o. Miroslav Jović (54).

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i bivši direktor „Galenika“ a. d. koji se od ranije nalazi u pritvoru Nenad Ognjenović (59) iz Beograda.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *