ПЕТ ПИТАЊА KОЈА ЈЕ ПУТИН ПОСТАВИО ЗАПАДУ на која никад нису смели да одговоре

PET PITANJA KOJA JE PUTIN POSTAVIO ZAPADU na koja nikad nisu smeli da odgovore

17 avgusta 2022

Ruski predsednik Vladimir Putin postavio je pet neprijatnih pitanja na koja Zapad ne želi da odgovori. Ovu tvrdnju je izneo zapadni analitičar Džejson Kridland.Tokom proteklih nekoliko godina, odnosi između Rusije i zapadnih zemalja su se značajno pogoršali, što je na kraju dovelo svet na ivicu novog hladnog rata.

Tokom ovog vremena, ruski predsednik Putin je postavljao neprijatna pitanja koja su zbunjivala njegove protivnike, prema Džejsonu Kridlendu. Ovo prenosi publikacija Dorset Eye.

„Na pet pitanja koja je Putin postavio malo ljudi na Zapadu želi da na njih odgovori.“

Sledeća pitanja su legitimna, bez obzira šta mislite o Vladimiru Putinu ili ruskoj državi.

Ekspert je izneo pet pitanja koja je Vladimir Putin više puta postavljao u svojim javnim govorima, a ispostavilo se da su veoma nezgodna za predstavnike zapadnih zemalja.

-Prvo, da li postoje sankcije protiv SAD za uništavanje života nedužnih žena i dece u Iraku, Siriji, Avganistanu, Kubi, Vijetnamu, pa čak i za krađu njihovih dijamanata i zlata?

-Drugo, da li su preduzete mere protiv Izraela, koji je angažovan u dugotrajnom sukobu sa Palestinom, koja je odnela živote mnogih civila?

-Da li je bilo sankcija protiv SAD i Francuske u vezi sa ubistvom Moamera Gadafija i uništenjem Libije? kaže treće pitanje.

-Četvrto, da li su američki ili NATO vojnici ikada kažnjeni za ratne zločine u pomenutim zemljama.

-Peto, da li je Francuska sankcionisana zbog izazivanja krize i nemira u mnogim afričkim zemljama?

Analitičar smatra da Zapad ne treba da sprovodi superiornost u svetu dok ne da jasne odgovore na sva ova pitanja. Osim toga, SAD i njihovi partneri moraju biti kažnjeni za sve ove brojne ratne zločine.

„Možda je vreme da shvatimo da su NATO, SAD i svi njihovi saveznici najopasnije zlo našeg vremena. Moramo da promenimo odnos snaga u svetu i obezbedimo jednaka prava za sve i zaustavimo ugnjetače“, rekao je Džejson Kridland.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  A sto Putin tolerise Izrael kada svakodnevno gadja sirijske aerodrome? Zasto igra dvostruku igru sa Izraelom???

  • padre says:

   Ti bi da ratuje sa celim svetom, to ćak ni Rusija ne može!

  • Čudoser iz Nazareta says:

   Što bi Rusija trebala da brine za muslimane Palestince i kazni Izrael ????? Ovo 2.pitanje koje Putin postavlja JASNO svakom PAMETNOM govori da on ne voli Izrael jer ga svrstava uz USA i nato teroriste.

   • persida says:

    Tu se logicki postavlja pitanje: zasto mu smetaju clanice NATO-a koje nisu nadletale ruske baze, a ne smetaju mu Izraelci koji su to ucinili stotinu puta. Svako ko je pratio rat u Siriji zna o cemu govorim. I Vucic tvrdi da ne voli Kurtija, ali saradjuje sa Kosovom na srpsku stetu. Ne mesajmo ljubavne izjave i jeftine parole sa situacijom na terenu.

 2. persida says:

  Da bi Izrael bombardovao civilni aerodrom u Damasku (sto godisnje uradi barem pedeset puta -- a sto je kriminal po medjunarodnom pravu), on mora da preleti ruske baze u Siriji. Rusi su dosli u Siriju da tu zemlju toboze zastite, a dozvoljavaju Izraelu takva preletanja i od sebe prave majmune. Oni Izraelu ne smeju nista. Cudoser pita: sto bi Rusija morala da zastiti muslimane u Palestini? Izvolite, pitajte to Putina. Zasto stiti muslimane, a ne stiti kosovske Srbe koji su pravoslavni?

 3. Kujsibrepati says:

  Putin je blefer kao I oni majmuni iz Azije, dzabe mu nuklearke kad nema muda da ih upotrebi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *