ПЕТ РУСКИХ ДРОНОВА „Герањ“ разорило важне украјинске лучке и војне објекте у Измаилу

PET RUSKIH DRONOVA „Geranj“ razorilo važne ukrajinske lučke i vojne objekte u Izmailu

2 avgusta 2023

U IZMAILU, ukrajinskoj luci u ušću Dunava koja je za režim u Kijevu i važna uvozno-izvozna tačka i vojno uporište, ruski dronovi su napravili pravi dar-mar.

Od šest atakujućih drudkih dronova klase „Geranj“ Ukrajinci su uspeli da presretnu samo jedan, a ostali su uništili, pored ostalog, baza za održavanje brodova ukrajinske ratne flotile.



Koordinator ruske „nikolajevske ilegale“ Sergej Lebedev, koji je naglasio da prenosi informacije dobijene iz svojih izvora u Izmailu, naveo je da su bili pogođeni i drugi objekti u toj velikoj dunavskoj luci:

„Pogođena je i zgrada terminala na Kapikrajanskom nasipu, u kojoj su bili strani vojnici, najverovatnije rumunski. Takođe i bivše skladište žita gde se nalazila strana vojna tehnika“.

Prema ukrajinskom izdanju Izmail.online, u Izmailu je oštećena lučka infrastruktura, kao i zgrada državne brodarske kompanije Ukrajinsko dunavsko brodarstvo i skladište nafte.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Uskoro ima da se graničimo sa Rusima, naravno medjunarodnim vodama. Diorektna veza Prahovo-Odesa, bez granice, ako Rumuni počnu da kake, onda im sledi dupla rampa nizvodno na IZMAILU, uzvodno na PRAHOVU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *