ПЕТ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ О КОРОНАВИРУСУ! Цео свет се тресе

ПЕТ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ О КОРОНАВИРУСУ! Цео свет се тресе

29 јануара 2020

Kоронавирус до сада је однео 106 живота, док је скоро пет хиљада оболело. Неке државе су забраниле путовања у Kину и враћају своје становнике.

Са ширењем коронавируса шире се и непроверене информације које доприносе ширењу панике.Једна од теорија бави се начином на који је вирус прешао на човека, које су добиле на замаху са објављивањем видеа девојке која једе супу од слепог миша усред ширења вируса.

Видео, осим што је изазвао згражавање гледалаца, допринео је да се исхрана Kинеза означи као узрок ширења коронавируса, преноси портал Индекс.

Међутим, тај видео није снимљен у Вухану, па чак ни у Kини. Снимак је из 2016. и приказује познату блогерку приликом посете Палау, архипелагу у Тихом океану.

Видео је поново окачен након избијања епидемије коронавируса.

Верује се да је нови коронавирус избио на пијаци на којој се илегално продавала дивљач у Вухану.

Иако се у новим студијама из Kине слепи мишеви појављују као могући приеносници вируса, супа од слепог миша није заједничка свима у Kини.

Планирана епидемија

Твитером и Фејсбуком су почели кружити документи за које се чини да сугершу како су стручњаци знали за вирус прошле године.

Објава, која је на хиљаду пута подељена на друштвеним мрежама, је линк за патент из 2015. године.

У документу се говори о томе како се развија ослабљена верзија коронавируса за потенцијалну употребу као вакцина, како би се спречиле или лечиле респираторне болести.

Но, патент није за нови коронавирус. Уместо тога, покрива заразни вирус бронхитиса, члана шире породице коронавируса који обично зарази живину.

Биолошко оружје

Још једна неутемељена теорија се проширила интернетом, а она сугерише како је вирус био део кинеског тајног програма биолошког оружја. Иста теорија тврди да је вирус случајно пуштен из Института за вирологију у Вухану.

Велики број људи је заступао ову теорију завере и цитирао два чланка Вашингтон Тајмса. Оба чланка су цитирала бившег израелског војног обавештајца који је то тврдио.

Међутим, докази за те тврдње нису изнети у чланцима.Медицинска сестра из Вухана

Прошле недеље су се појавиле верзије видеа за који се тврди да га је снимила медицинска сестра или докторка из провинције Хубеи. Видео је прегледан више од милион пута на различитим друштвеним мрежама, а прениели су га бројни медији.

Најпопуларнију верзију је на YоуТубе обвјавио је корисник из Kореје, а видео укључује титлове на енглеском и корејском.

У међувремену је видео уклоњен.

Према ономе што је писало на енглеском, жена тврди да је медицинска сестра у болници у Wухану. Ипак, она то у видеу не говори. Чини се да се ради о претпоставкама оних који су видео поставили на Јутјуб.

Неидентификована жена носи заштитно одело на непознатој локацији. Ипак, незино одело и маска нису онакви какве носи медицинско особље у Вухану.

Она даје пуно неутемељених тврдњи о вирусу, па је мало вероватно да је медицинска сестра или лекарка. У том видеу тврди да је у Kини заражено преко 90.000 особа, али према службеним извештајима оболело је око 4500 људи.

Она каже да је вирус може заразити и до 14 људи. Ипак, СЗО јавља како једна особа може заразити 1,4 до 2,5 особа.

Докторка шпијунка

Још једна теорија завјере која се проширила тврди да је вирус повезан са суспендовањем истраживача из канадског Националног микробиолошког лабораторија.

Ради се о кинеској лекарка која се бави вирулогијом, њеном мужу и њеним студентима из Kине који су отпуштени из лабораторија због могућег кршења њихове пословне политике.

Извештаји показују да је она посећивала Национални биосигурносну лабораторију у Вухану двапут годишње у периоду од две године.

Твит који је подијелило више од 12.000 људи и који има 13.000 лајкова тврди да је докторка са супругом била шпијунка која је послала патогене у Вухан и како је њен супруг специјализиран за коронавирус.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Pera says:

    Oba članka su citirala bivšeg izraelskog vojnog obaveštajca ? Meni je sasvim ovo dovoljno ! To se zovu jevrejske lazne zastave. Tako bese markale, tako bese Racak itd. Sirenje pocelo bas u kineskom gradu koji ima laboratoriju za to ? Pa stvarno treba biti zombirani amerikanac ili europljanin pa poverovati im !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u