Пет војника погинуло у сукобима на истоку Украјине, ЕУ криви Русију

Pet vojnika poginulo u sukobima na istoku Ukrajine, EU krivi Rusiju

25 novembra 2017

Najmanje pet ukrajinskih vojnika je poginulo, a četvorica su ranjena u poslednja 24 sata u sukobima na istoku Ukrajine, saopštile su ukrajinske oružane snage.

EU je optužila Rusiju za pogibiju ukrajinskih vojnika, a predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da Unija osuđuje „rusku agresiju“ i da nikada neće priznati pripajanje Krima.

U saopštenju ukrajinskih oružanih snaga se precizira da su vojnici poginuli kod sela Krimske u Lugansku i da su sukobi trajali osam sati.

– Smrt pet ukrajinskih vojnika samo je najnoviji dokaz tragičnih posledica ruske agresije u Ukrajini – rekao je Donald Tusk posle samita šest istočnoevropskih zemalja, uključujući Ukrajinu, prenosi AP.

Tusk je naveo da zamrznuti i oružani sukobi i dalje sprečavaju razvoj i stvaraju poteškoće u zemljama istočnog partnerstva.

– EU osuđuje rusku agresiju i nikada neće priznati nezakonito pripajanje Krima – istakao je on.

AP navodi da je to, po svemu sudeći, najgore izbijanje nasilja na istoku Ukrajine u poslednjih nekoliko meseci.

Ukrajinska vlada je objavila da je to najveći broj poginulih vojnika od jula.

OEBS je upozorio da na istoku Ukrajine dolazi do povećanja nasilja i da je prošle nedelje registrovan najveći broj kršenja prekida vatre u jednoj sedmici od sredine juna.

U sukobima ukrajinskih i proruskih snaga poginulo je više od 10.000 ljudi od 2014. godine. Pre dve godine potpisan je sporazum o prekidu vatre, koji je pomogao da se sukobi stišaju, ali ne i da potpuno zamru.

KOMENTARI3 komentara

  1. Batina says:

    Mars djubre jedno pounijaceno.

  2. slobo says:

    Ma ta nemojte kasti.Sta je pet vojnika ????? Ma treba da ih spale sve koji granatairaju civilne cevrti I grad ,da ih protjeraju minimum 100 km of svojih granica a Ameri neka osudjuju .Who cares.

  3. Velika Metla says:

    eu-rajh krivi Rusiju??? Pa koga će drugoga nego Rusiju? I tu se završava sve što ta degenerisana unija može da uradi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *