ПЕТАР БОЖОВИЋ О СИТУАЦИЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ: „Преци нам се преврћу у гробу!“

PETAR BOŽOVIĆ O SITUACIJI U CRNOJ GORI: „Preci nam se prevrću u grobu!“

8 februara 2020

Posle sramnog priznavanja lažne države Kosovo začudilo me je još mnogo stvari, a mislio sam da me ništa posle toga ne može iznenaditi od vlasti u Crnoj Gori. Posle ovog ataka na svetinje SPC, ne čudi me više ništa. Svi preci nam se prevrću po grobovima.

Ovo je u razgovoru za portal „Borba“ poručio bard našeg glumišta, Petar Božović, komentarišući pobunu vernika u Crnoj Gori protiv kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti.On se „nada da bezumnici neće dozvoliti da se dogodi, ne daj Bože nešto što niko ne želi“, jer smo, „ipak, mi braća”.

– I trebalo bi da nas to stalno opominje, pogotovo primeri iz bliskih istorijskih događaja. Tih rana imamo dovoljno koje još nisu zarasle, nove nam ne trebaju. Nadam se da će nas istorija nečemo naučiti i da ne zovemo pomoć iz inostranstva i da ne izmišljamo druge neprijatelje nego da se pogledamu u oči, šta smo i kakvi smo i gde smo pogriešili. Treba da sednemo i kažemo, nas je malo, a njih mnogo i da pročitamo malo istoriju – poručio je Božović

Na pitanje da li Đukanović treba da pročita tu istoriju i da se seti šta je bio pre 30 godina, a šta danas, Božović dodaje:

– Ne bih pominjao nepomenike u Crnoj Gori.

(Borba)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *