ПЕТАР БОЖОВИЋ О СИТУАЦИЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ: „Преци нам се преврћу у гробу!“

ПЕТАР БОЖОВИЋ О СИТУАЦИЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ: „Преци нам се преврћу у гробу!“

8 фебруара 2020

После срамног признавања лажне државе Косово зачудило ме је још много ствари, а мислио сам да ме ништа после тога не може изненадити од власти у Црној Гори. После овог атака на светиње СПЦ, не чуди ме више ништа. Сви преци нам се преврћу по гробовима.

Ово је у разговору за портал „Борба“ поручио бард нашег глумишта, Петар Божовић, коментаришући побуну верника у Црној Гори против контроверзног Закона о слободи вероисповести.Он се „нада да безумници неће дозволити да се догоди, не дај Боже нешто што нико не жели“, јер смо, „ипак, ми браћа”.

– И требало би да нас то стално опомиње, поготово примери из блиских историјских догађаја. Тих рана имамо довољно које још нису зарасле, нове нам не требају. Надам се да ће нас историја нечемо научити и да не зовемо помоћ из иностранства и да не измишљамо друге непријатеље него да се погледаму у очи, шта смо и какви смо и где смо погриешили. Треба да седнемо и кажемо, нас је мало, а њих много и да прочитамо мало историју – поручио је Божовић

На питање да ли Ђукановић треба да прочита ту историју и да се сети шта је био пре 30 година, а шта данас, Божовић додаје:

– Не бих помињао непоменике у Црној Гори.

(Борба)

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u