ПЕТРОВ И БОШИРОВ: Нисмо агенти већ средњи бизнисмени и нисмо при себи имали женски парфем

PETROV I BOŠIROV: Nismo agenti već srednji biznismeni i nismo pri sebi imali ženski parfem

13 septembra 2018

DRŽAVLJANI Rusije – Aleksandr Petrov i Ruslan koje je Velika Britanija osumnjičila da su otrovali njenog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju – dali su intervju RT i Sputnik i odbacili i tu i drugu ključnu optužbu na svoj račun – dsa su agenti nacionalne vojne obaveštajne službe.

Za sebe su rekli da su „biznismeni srednje ruke“.

U britanskom gradu Solzberiju su boravili 3. marta – kada London tvrdi da su bili otrovani Skripalji – „kao turisti“, otišli su u taj britanski grad – kako su naveli – po savetu prijatelja“.Glavna urednica dva pomenuta ruska medija, margarita Simonjan, lično je razgovarala sa petrovom i Boširovom, a naglasila je da je prethodno proverila njihove lične karte i pasoše.

Petrov i Boširov su rekli da prilikom putovanja u Veliku Britaniju sa sobom nisu nosili nikakve parfeme, pogotovo ne ženske.

Simonjan je interesovalo da li su pri sebi ili u bagažu imali ikakve „opasne tečnosti“. Ovo nije bilo slučajno jer Britanci tvrde da su nervni paralitički gas „novičok“ doneli za flašici za ženski parfem.

Boširov je odgovorio: „Ne! To je neko ludilo! Britanci detaljno pretresaju sve putnike. Da smo imali ženski parfem, odmah bi pitali – šta će muškarcima ženski parfem?“

Obojica su navela da pojma nemaju gde se nalazi kuća Sergeja Skripalja u Solzberiju:

„Ne znamo, možda smo i prošli pored nje, a možda i nismo“.

Komentarišući fotografije iz londonskog aerodroma, izjavili da pasošku kontrolu uvek prolaze zajedno i na istom mestu. Dodali su da ne znaju zbog črega se na britanskim snimcima pojavljuje isto vreme prolaska za obojicu.

Boširov je dodao: „To treba Britance pitati. Jer, iako prolazimo na istom mestu – dok jedan prolazi, drugi čeka, pa ne znamo kako je moguće da se vreme prolaska poklapa u sekund“.

Petrov je objasnio ovako zbog čega se uvek drže zajedno:

„Ja malo bolje stojim sa engleskim, pa pomažem Ruslanu ako nešto iskrsne“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *